De cartier

Valea Fânațelor, Valea Chintăului și Valea Seacă – modernizarea străzilor ar putea începe în octombrie 2022. VOR AVEA alură europeană prin anul electoral 2024

Ritm ardelenesc, treabă ardelenească  – străzile Valea Fânațelor, Valea Chintăului și Valea Seacă vor deveni europene în viitor, cel mai probabil în anul electoral 2024.

Clujul lui vom face și vom avea

În urmă cu doi ani, Primăria a reparat 800 de metri din 8 kilometri cât măsoară Valea Fânațelor.

Locuitorii de pe cele trei străzi au cerut asfalt de ani de zile.

Ziar de Cluj a publicat, de-a lungul anilor, mai multe articole despre starea foarte proastă a celor trei străzi.

CITEȘTE ȘI: Valea Fânațelor, Valea Chintăului și Valea Seacă vor fi modernizate. În cel mai bun caz, lucrările încep la toamnă

„Fie că discutăm de Valea Chintăului, de trotuare pe str Valea Chintăului, Valea Fânațelor și Valea Seacă – cele 3 străzi sunt prinse, am anunțat calendarul lor.

Lucrările vor începe în luna Octombrie 2022.

Pentru că până atunci trebuie să rezolvăm toate problemele legate de cadastru, pentru că o singură stradă are cadastru – Valea Seacă, iar după ce vom rezolva aceste aspecte… celelalte sunt cu multe probleme.

De exemplu, nu reușim să cadastrăm Valea Chintăului de mai bine de 3 luni, pentru că sunt niște cetățeni care s-au cadastrat peste stradă. Strada nefiind cadastrată, ei astăzi sunt cadastrați peste stradă, au primit somații de la OCPI ca să se recadastreze, să se repoziționeze.

Ori toate aceste elemente durează, din păcate”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio.

Potrivit celor mai optimiste estimări ale reprezentanților administrației Boc, lucrările de modernizare a acestor trei străzi ar putea debuta în octombrie.

În privința termenului de finalizare – discutăm de un orizont de așteptare ce se transformă propriu-zis într-un orizont al speranței  = de-ar fi gata, oricând, numai să fie modernizate!

„În aceste condiții, durează, dar am estimat că în luna octombrie-noiembrie vom începe lucrările pe toate cele 3 străzi.

Astfel încât, până anul viitor, și o parte din 2024, pentru că sunt lucrări care se întind pe o durată mai lungă de timp, discutăm de kilometri de stradă care nu-i putem face într-un an, atunci se vor întinde și până în anul 2024”, a declarat viceprimarul Clujului Dan Tarcea.