Eveniment

VAL DE FRIG LA CLUJ: Clujenii fără adăpost sunt duși în centrele Primăriei. Oficialităţile apelează la populaţie: „Să ne anunțați dacă vedeți persoane fără adăpost”

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică privind un val de frig ce lovește România, inclusiv Clujul, în aceste zile. Avertizarea este valabilă până vineri, 10 februarie, și vizează temperaturi foarte scăzute. În unele zone, temperaturile pot să ajungă chiar până la -20 de grade.

  • În aceste condiţii, persoanele fără adăpost se află într-o situația de risc crescut în această perioadă. Primăria face apel la clujeni să anunțe dacă văd persoane fără adăpost care au nevoie de ajutor.

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, anunță disponibilitatea de locuri suficiente în centrele de adăpost, astfel încât nimeni să nu rămână sub cerul liber, să poată avea acces la o masă caldă, un pat, căldură și igienă.

În total, Primăria dispune de 114 locuri la Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 și la Centrul social de urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36-38.

Alte 40 locuri pentru persoanele fără adăpost sunt puse la dispoziția celor în nevoie de fundațiile partenere, precum Uniunea Creștină din România și Prison Fellowship România. De asemenea, în caz de urgență pot fi suplimentate locurile în spațiile D.A.S.M.

În aceste centre, pe lângă serviciile de cazare, persoanele fără adăpost pot beneficia de îngrijire medicală, servicii de asistență socială și psihologică. De asemenea, sunt asigurate două mese calde pe zi.

Din păcate şi acest gest de umanitate a fost transformat într-un act populist de către primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook pe care a postat imagini cu poliţişti locali ducând la adăpost oameni ai străzii, pe lângă un mesaj care aminteşte, prin falsitate, pe cel al „Clujului pentru oameni, nu pentru profit”. Cică „nimeni nu doarme sub cerul liber la Cluj-Napoca”. Poate aruncăm o privire către Pata Rât, Măiestrică!?