Focus

Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, despre condamnarea definitivă a lui Horea Uioreanu: “Mă rog pentru el, mă rog pentru om. În rest, greșeala se plătește”

Vakar Istvan, unul dintre colegii de echipă din timpul mandatului de președinte al Consiliului Județean al lui Horea Uioreanu, a declarat, miercuri, după ce a fost făcută publică sentința definitivă în cazul fostului șef de for județean că îi dorește să treacă peste acest moment greu al vieții și că se roagă pentru el.

“În instanța anterioară, din câte știu, tot cam aceeași decizie era, deci s-a cam menținut decizia. Din punct de vedere juridic nu aș ști să comentez dacă este bine sau este rău. Uman, îi doresc putere ca să treacă peste acest moment. Este, sigur un moment foarte greu al vieții. Din punct de vedere al implementării legii, legea trebuie să fie corectă, trebuie să se aplice oricărei persoane. Cine a greșit trebuie să plătească, dar din punct de vedere uman, după cum am spus și pe Facebook, mă rog pentru el, mă rog pentru om. În rest, greșeala se plătește. Fiecare ne plătim greșelile”, a declarat Vakar Istvan, vicepreședinte al ConsiliuluI Județean Cluj.

În 2014, după ce Horea Uioreanu a fost arestat, Vakar Istvan a preluat atribuțiile de președinte de Consiliu Județean.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv la închisoare pe Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj. Acesta a fost condamnat pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

În mai 2016, Uioreanu a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel Cluj i-a redus pedeapsa cu 2 luni. În cazul lui Uioreanu se adaugă și pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care acesta a fost condamnat pentru obținere de informații clasificate de la un subofițer SRI. În acest dosar, procurorii susțin că SIlvia Bălaj, subofițer SRI și mama acesteia i-au furnizat informații clasificate fostului președinte al Consiliului Județean Cluj.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare, iar Vasile Pogăceanu, la 3 ani de închisoare. 

Fostul consilier judeţean PNL Ioan Petran la 3 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comercială, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *