In vizor

Managementul prost face victime: Patru societăți și regii ale Consiliului Județean Cluj, în faliment sau pe cale de a intra în insolvență

Cluj Arena se află în faliment, Clujana este în insolvență, Societatea de Pază și Protecție este la un pas de insolvență. Colac peste proasta administrare, în ședința de Consiliu Județean de miercuri, s-a pus problema intrării în insolvență și a societății Drumuri și Poduri SA.

În ședința de Consiliu Județean de miercuri s-a pus problema intrării în insolvență a societății Drumuri și Poduri SA. Consilierul PSD, Laura Chiorean a propus acest lucru ca urmare a situației financiare proaste a societății. Urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc o întâlnire între conducerea Drumuri și Poduri și comisiile de specialitate din Consiliul Județean, după care să se decidă care va fi soarta societății.

Călin Platon, directorul Drumuri și Poduri SA recunoaște că situația societății este una proastă, dar consideră că totuși nu ar trebui să se pună deocamdată problema intrării în insolvență.

“Nu pot eu să decid un astfel de lucru, propunerea de insolvență mi se pare că e pusă devreme fără ca să facem o analiză. Noi am făcut un plan de administrație pe o perioadă de patru ani pentru o rederesare a societății. Sigur că datoriile societății trebuie avute în vedere că sunt și pe termen mediu și lung. Către bugetul de stat nu avem datorii neplătite, nu avem restanțe la contractele de achiziții făcute în ultimii trei ani, avem datorii mari către furnizori făcute în ultimii ani. O analiză totuși se impune pentru că situația este destul de gravă”, a declarat Platon.

Până în 15 februarie, conducerea Drumuri și Poduri SA trebuie să prezinte un plan de redresare a societății.

“Propun o discuție între conducerea Drumuri și Poduri și membrii comisiilor din Consiliul Județean și ulterior să vină cu o soluție în fața noastră. Termenul este 15 februarie, când avem de discutat bugetul. Nu aș vrea să ajungem ca în situația Pază și Protecție când de patru ani tot amânăm să luăm o decizie. Sunt în joc și locurile de muncă, să nu uităm că în orice moment creditorul societății poate să ceară el falimentul și blocarea conturilor. Falimentul este o soluție în anumite situații, de aceea trebuie să luăm o decizie, având în vedere dorința noastră de a merge mai departe cu societatea și de păstra locurile de muncă”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Drumuri și Poduri SA nu este singura societate aflată în subordinea Consiliului Județean aflată în prag de insolvență sau chiar în faliment. Cazul Cluj Arena care a intrat în faliment anul trecut este cel mai răsunător eșec al managementului prost, numit pe criterii politice. Un alt caz este al societății Clujana, care a intrat, recent, în faliment. După ce a acumulat datorii de peste 13 milioane lei, Clujana a intrat în insolvență, în urmă cu două săptămâni. Activitatea firmei se derulează în continuare, existând contracte în derulare pentru asigurarea producției. Despre intrarea în insolvență a societății Pază și Protecție se discută de câțiva ani buni, angajații au făcut și proteste după ce nu și-au primit salariile la timp. Deocamdată, în cazul Pază și Protecție nu s-a luat nicio decizie de reorganizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *