In vizor

Vakar Istvan despre DGASPC Cluj: "Ceva nu e in regula acolo, e clar"

De luni bune, despre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj s-au scris zeci de materiale in care se dovedeste ca institutia e nu doar prost condusa, dar ca in cadrul acesteia s-au comis adevarate orori. De luni bune, oamenii cu functie de conducere din DGASPC sunt acuzati ca fura tot ce prind si ca aranjeaza concursurile pentru ocupare de posturi. Tot de atunci, Consiliul Judetean Cluj, institutie in subordinea careia functioneaza DGASPC, tace malc.

Din directia judetului nu se aude nimic fata de neregulile descoperite in directie. Fara un lider numit, Consiliul Judetean Cluj se abtine din a face anchete in institutia din subordinea sa, chiar daca materialele aparute in presa pateaza grav numele DGASPC Cluj, dar si pe cel al CJ Cluj. Ziar de Cluj a stat de vorba cu sefii judetului, in incercarea de a afla care este parerea lor despre acuzatiile constante care vizeaza Protectia Copilului.

“Nu e un lucru in regula. Este o comisie acolo care va analiza activitatea. O sa vedem concluziile comisiei”, a declarat, scurt, Ioan Oleleu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Pe de alta parte, Vakar Istvan, vicepresedintele cu atributii delegate de presedinte al CJ Cluj, spune ca va cere mai multe lamuriri de la DGASPC Cluj.

“Ni se semnaleaza tot mai multe probleme si ceva nu e in regula acolo, e clar. Dar nu pot sa ma exprim in legatura cu ultimele incidente. O sa cerem sa ne spuna cum se organizeaza concursurile, cine a participat la ele si cine a fot in comisii. La fiecare sesizare se face verificarea cazului. Dar pana acum nu am avut date concrete. Ceea ce fac eu in consiliu, incluiv pe Facebook anunt. Mai mult de atat nu stiu ce sa fac”, a declarat Vakar pentru Ziar de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *