Politica

Vákár István, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, candidează la conducerea instituției din partea UDMR

Actualul vicepreședinte al CJ Cluj, Vákár István, a anunțat recent că având parte de spriijinul formațiunii UDMR, va candida la conducerea administrației județene clujene. 

„A Kolozs megyei RMDSZ döntéshozó testülete, a Megyei Képviselők Tanácsa, ma megerősítette jelöltségemet a megyei tanácselnöki tisztségre, valamint a megyei tanácsosi lista listavezetőjének választott. Köszönöm a bizalmat! 

Egy erős csapattal, a Kolozs megyei lakosok támogatásával tovább folytatjuk az építkezést, a munkát a közösségeinkért!”

„Cu sprijinul UDMR voi candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, totodată voi deschide lista consilierilor județeni la alegerile locale din toamnă.

Candidatura mea a fost validată azi de forul decizional al UDMR Cluj, Consiliul Reprezentantilor Județeni. 

Le mulțumesc colegilor pentru încredere!”, a notat recent Vákár István pe pagina sa de socializare. 

Pentru această funcție va candida și actualul președinte al CJ Cluj, Alin Păunel Tișe, a cărui candidatură a fost confirmată de PNL încă din luna ianuarie.

Data alegerilor locale propusă sâmbătă de Guvernul liberal-militar Orban va fi cel mai probabil 27 septembrie, după cum a anunțat recent premierul Lucovid Orban. 

Vakar Istvan s-a remarcat într-un moment de răscruce pentru Paris, atunci când Catedrala Notre Dame a fost arsă din temelii, în aprilie anul trecut. La propunerea vicepreședintelui CJ Cluj, Vakar Istvan, județul Cluj a oferit un ajutor financiar considerabil: 100.000 de lei sau 21.000 euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame. Sumă infimă pentru socotelile francezilor, aceasta s-a dovedit considerabilă pentru județul Cluj, unde problemele legate de drumurile județene, de canalizare și apă ori de deșeuri nu sunt duse nicicum la bun sfârșit, iar banii direcționați spre ajutorare s-ar fi putut dovedi de mai mare ajutor comunității clujene prin proiecte coerente. 

CITEȘTE ȘIVakar Istvan, conte de Rurikovich, Mare comandant al Clujului, vrea să trimită 21.000 euro, din bugetul județului, pentru Notre Dame. Monumentele istorice din Cluj se prăbușesc

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean, are o firmă fără activitate, SC Grădina de Vis SRL, înființată în 2002. Obiectul de activitate al firmei este comerțul cu ridicata al florilor și al plantelor. Asociați și administratori figurează Vakar Istvan și Vakar Andrea.

Vakar Istvan este și el membru al numeroase asociații: AAMR, UAR Filiala Cluj, ADI Transilvania de Nord (este remunerat cu 6900 lei), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa (este remunerat cu 11.500 lei), Asociația Produs de Cluj, Cluster Agro Food Ind Cluj-Napoca, Asociația Teutonică a Sfintei Marii.

CITEȘTE ȘIAfacerile celor trei șefi de județ: blocuri turn, firme suspendate sau vândute

Vakar Istvan nu are nici terenuri, dar deține o casă în Cluj-Napoca, dobândită în 1999. Nu are nici autoturism, nici obiecte de artă. Are în schimb bani. Potrivit declarației de avere de anul trecut, avea în conturi peste 445.000 lei și un fond de pensii în valoare de aproximativ 46.000 lei. Suma este cu mult mai mare decât în 2017 când declarase că are în conturi 370.000 lei plus un fond de pensii în valoare de aproximtiv 46.000 lei. În 2016, banii depozitați la bancă erau și mai puțini. Vakar Istvan nota în declarația de avere o sumă totală de aproape 320.000 lei plus un fond de pensii în valoare de aproximativ 37.000 lei.

Salariul încasat, conform declarației de avere de anul trecut, din funcția de vicepreședinte era în valoare de 140.382 lei plus o indemnizație de 6.000 lei de la ADI Transilvania de Nord, unde este președinte. Figurează și ca membru în Consiliul de Administrație al ADI Transilvania de Nord, calitate de pe urma căreia încasează 600 lei/an. O sumă mult mai mare, 11.500 lei, a obținut din calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Asociației RDIBH Someș Tisa.

În 2017, salariul vicepreședintelui era de 94.629 lei. Valoarea indemnizațiilor pe care le-a declarat anul trecut erau aceleași și în 2017. În 2016, salariul pe care l-a încasat din funcția de vicepreședinte de Consiliu Județean a fost de doar 64.456 lei. De asemenea, în urmă cu trei ani, era membru doar în Consiliului de Administrație al Asociației RDIBH Someș Tisa de unde încasa o sumă totală de 8.200 lei.

CITEȘTE ȘISalarii mai mari și proprietăți mai puține pentru șefii Consiliului Județean Cluj. Cum au evoluat averile celor doi vicepreședinți în ultimii trei ani

 

sursa captură: vákáristván/facebook.com
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *