In vizor

Rezultatele de la Evaluarea Națională, publicate luni în format anonimizat

Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi afișate luni, 22 iunie. Spre deosebire de modul în care acestea erau publicate în alți ani, acum Ministerul Educației a fost chemat să găsească o formulă pentru respectarea prevederilor GDPR de protecție a datelor cu caracter personal. În acest sens, rezultatele de la examenul de clasa a VIII-a vor fi afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea elevului cu nota primită. Anunțul anonimizării rezultatelor a fost făcut de Ministerul Educației abia după examenul de Matematică, ultima probă pentru majoritatea absolvenților de gimnaziu.

Din păcate, după cum semnala Ziar de Cluj, chiar dacă și-a propus să respecte prevederile GDPR privind protecția datelor cu caracter personal prin anonimizarea rezultatelor, Ministerul Educației ar fi condiționat intrarea la examenul de Evaluare Națională din acest an de semnarea unui „consimțământ” din partea părinților, un acord ce încalcă chiar prevederile de protecție a datelor, după cum nota Asociația Specialiștilor în Confidențialitatea și Protecția Datelor (ASCPD).

CITEȘTE ȘI: Ministerul Educației, acuzat că a condiționat participarea elevilor la examene de semnarea unui acord. Vezi reacția IȘJ Cluj

Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie 2020.

Rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, atât la avizierele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

„Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, a explicat Ministerul Educației, într-un comunicat.

172.532 de elevi s-au înscris la nivel național la Evaluarea Națională 2020.

102.175 dintre elevii înscriși sunt din mediul urban și 70.357 din mediul rural. 10.311 s-au înscris la proba de limba maternă.

Evaluarea Națională 2020 a fost organizată în 4.253 de unități de învățământ, dintre care 1.666 din urban și 2.587 din rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *