General

VAI, SĂRACII BUGETARI, CUM MAI SUNT EI ÎNCURAJAȚI SĂ MUNCEASCĂ: Boboteaza și Sf. Ioan Botezătorul devin sărbători legale în care nu se lucrează. Senatul a adoptat tacit propunerea

Din 2023, să apuce bugetarul să iasă din ambuteiajele în care l-au purtat minivacanțele de Sărbători și să-și digere în tihnă mitele salariale electorale și primele de osânză, Boboteaza (6 ianuarie) și Sf. Ioan Botezătorul (7 ianuarie) devin sărbători legale în care nu se lucrează. Senatul a adoptat tacit această propunere. Urmează ca și Camera Deputaților să-și dea acordul, ca for decizițional. În fond, după 2023, urmează 2024, un an în care s-au nimerit să se șină toate tipurile de alegeri. Iar pe cele generale și locale vor liberalii să le comaseze, să nu-și piardă avantajul de a nu lupta primarul lor și pentru ei.

Senatul a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativă a deputaţilor PSD, de completare a art.139 din Codul Muncii, prin care Boboteaza şi Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, sărbătorite anual pe 6 şi 7 ianuarie, să fie declarate zile libere, nelucrătoare.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 30 noiembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de miercuri a plenului.

Nu vă mai plictisim cu bla-bla-bla-ul de a alinia lenea românească la lenea europeană, pe fondul unei subite epifanii religioase ale senatorilor. ”S-a săvârșit Botezul Domnului, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul” – lipsea soborude preoți.

Chestia este că, odată citită molifta legislativă, după depășirea termenului de dezbatere, aceasta s-a considerat adoptată tacit.Multe măgării legislative trec prin Parlament prin această șmecherie.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.