Politica

Vai, săracii bugetari! Cum, în marea mila sa, le mai împing parlamentarii niște majorare salarială de la bugețel

După ce a fost votată (la patru mâini și patru picioare în Senat (de s-au jurat toți aleșii că ”nu eu, doamna, nu eu domnu”, majorarea salariilor în administrația locală a fost votată și în Camera Deputaților, care este for decizional, cu același entuziasm nesimți. Lefurile aleșilor locali ar urma, astfel, să crească, având ca referință salariul minim din anul 2021. De majorări de salarii vor beneficia și angajații din administrația locală. Să nu le stea PRIMA DE OSÂNZĂ, tocmai primită, stingheră.

Majorarea se va aplica după ce Legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

În plină criză, când populimea se întreabă cum are să treacă prin irană, cu România împrumutată până aproape de faliment, în lipsa investițiilor majore pentru infrastructura educațională, de sănătate și rutieră, nesimțiții di Șparlamentul României nu au avut altceva de lucru și au votat ca salariile primarilor și președinților de consilii județene să crească cu sume cuprinse între 1.800 și peste 4.000 de lei brut, respectiv peste 4.000 de lei brut.

Că amărâții sunt amărâți și n-au de nici unele să pună la familie pe masă.

Potrivit Legii adoptate în Șparlament, aceste măriri de salariu vor intra în vigoare cu data de 1 noiembrie 2022.

Conform acestei legi, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, ar urma să primească în plus la salariu 4.230 de lei brut De asemenea, vicepreședinții CJ ar urma să beneficieze de o majorare de salariu de 3.760 de lei brut pe lună.

Primarul Clujului, Emil Boc, alături de ceilalți primari de municipii reședință de județ, va beneficia de o majorare de salariu de 4.230 de lei brut. În același timp, salariile viceprimarilor Clujului vor crește cu 3.760 de lei brut.

ca să înțelegeți cât de amărâți sunt amărâții aceștia, la ora actuală, în funcție de coeficienți, președinții de CJ au un salariu de 18.720 de lei brut, iar vicepreședinții primesc un salariu de 16.640 de lei brut.

În ceea ce îi privește pe primarii municipiilor reședință de județ, cum este și cazul lui Emil Boc, salariul actual este egal cu cel al președintelui CJ Cluj, respectiv 18.720 de lei brut.

Viceprimarii au un salariu brut de 16.640 de lei.

Nu știm cât va încasa în plus inutilul city manager Șurubaru, dacă mai trăiește și dacă a mai fost văzut prin primărie.