In vizor

Vaccinul Johnson&Johnson pentru Pata Rât. Emil Boc: „Unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate, să mergem cu o singură doză…”

Persoanele defavorizate vor fi vaccinate cu o singură doză de vaccin Johnson & Johnson. În Cluj, potrivit declarației edilului Emil Boc, vaccinarea cu o singură doză ar putea fi aplicată în Pata Rât: „Dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză – asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză”, a susținut Emil Boc în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) după consultările de luni cu Florin Cîțu.  

Florin Cîțu a avut o întâlnire, luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, Asociației Comunelor și cu Asociația Consiliilor Județene.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și  președintele AMR, a precizat la finalul evenimentului că premierul a promis „tot sprijinul Guvernului pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare”. Totodată, potrivit edilului, Cîțu a pledat pentru redeschiderea treptată a economiei, „cu o singură condiție – vaccinare, vaccinare, vaccinare”.

„În primul rând, premierul, împreună cu ministrul Sănătății, cu colonelul Gheorghiță și cu secretarul de stat Baciu au avut întâlnire cu Asociația Muncipiilor din România, cu Asociația Comunelor și cu Asociația Consiliilor Județene. 

Mesajul premierului este în felul următor – de fapt, sunt două mesaje ale premierului. Primul, aveți tot sprijinul Guvernului pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare, adică, dacă vreți centre drive-through, dacă vreți centre mobile, dacă doriți să organizați maratoane ale vaccinării, dacă doriți alte campanii prin care voi să veniți mai aproape de comunitate, aveți ușa deschisă și susținerea Guvernului României”, a declarat Boc.

Emil Boc a explicat că primarii marilor municipii vor avea posibilitatea de a utiliza vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson în centrele drive-through sau în comunitățile defavorizate, având în vedere că acest ser se administrează într-o singură doză.

intervenție Emil Boc în cadrul întâlnirii de luni între AMR și reprezentanții Guvernului

„De asemenea, din 4 mai, va fi o campanie importantă prin medicii de familie.

Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul pe care primarii împreună cu medicii de familie îl au pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie și vor apărea, tot din 4 mai, dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză – asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză.

Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul”, a adăugat primarul municipiului Cluj-Napoca.

În calitate de președintele AMR, Boc a explicat că „un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea” diverselor activități culturale i-ar ajuta pe oficialii din teritoriu să susțină mai bine campania de vaccinare anti-COVID-19.

„Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul, și noi am venit cu multe propuneri în acest sens, să accelerăm și să menținem entuziasmul pentru vaccinare. Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activitățile culturale, teatre, opere, cinematografe, festivaluri, trebuie să se redeschidă, cu o singură condiție – vaccinare, vaccinare, vaccinare. Din această perspectivă, noi am venit cu susținerea acestui demers și am spus că un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea acestor activități ne va ajuta pe noi să susținem și mai bine campania de vaccinare. Pentru că, de exemplu, dacă vorbim de festivalier, dacă de acum le spunem, da, va fi din luna august Untold, cu siguranță foarte mulți vor merge să se vaccineze”, a adăugat acesta. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *