In vizor

Vaccinul Johnson&Johnson pentru Pata Rât. Emil Boc: „Unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate, să mergem cu o singură doză…”

Scris de 570

Persoanele defavorizate vor fi vaccinate cu o singură doză de vaccin Johnson & Johnson. În Cluj, potrivit declarației edilului Emil Boc, vaccinarea cu o singură doză ar putea fi aplicată în Pata Rât: „Dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză – asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză”, a susținut Emil Boc în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) după consultările de luni cu Florin Cîțu.  

Florin Cîțu a avut o întâlnire, luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, Asociației Comunelor și cu Asociația Consiliilor Județene.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și  președintele AMR, a precizat la finalul evenimentului că premierul a promis „tot sprijinul Guvernului pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare”. Totodată, potrivit edilului, Cîțu a pledat pentru redeschiderea treptată a economiei, „cu o singură condiție – vaccinare, vaccinare, vaccinare”.

„În primul rând, premierul, împreună cu ministrul Sănătății, cu colonelul Gheorghiță și cu secretarul de stat Baciu au avut întâlnire cu Asociația Muncipiilor din România, cu Asociația Comunelor și cu Asociația Consiliilor Județene. 

Mesajul premierului este în felul următor – de fapt, sunt două mesaje ale premierului. Primul, aveți tot sprijinul Guvernului pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare, adică, dacă vreți centre drive-through, dacă vreți centre mobile, dacă doriți să organizați maratoane ale vaccinării, dacă doriți alte campanii prin care voi să veniți mai aproape de comunitate, aveți ușa deschisă și susținerea Guvernului României”, a declarat Boc.

Emil Boc a explicat că primarii marilor municipii vor avea posibilitatea de a utiliza vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson în centrele drive-through sau în comunitățile defavorizate, având în vedere că acest ser se administrează într-o singură doză.

intervenție Emil Boc în cadrul întâlnirii de luni între AMR și reprezentanții Guvernului

„De asemenea, din 4 mai, va fi o campanie importantă prin medicii de familie.

Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul pe care primarii împreună cu medicii de familie îl au pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie și vor apărea, tot din 4 mai, dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză – asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză.

Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul”, a adăugat primarul municipiului Cluj-Napoca.

În calitate de președintele AMR, Boc a explicat că „un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea” diverselor activități culturale i-ar ajuta pe oficialii din teritoriu să susțină mai bine campania de vaccinare anti-COVID-19.

„Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul, și noi am venit cu multe propuneri în acest sens, să accelerăm și să menținem entuziasmul pentru vaccinare. Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activitățile culturale, teatre, opere, cinematografe, festivaluri, trebuie să se redeschidă, cu o singură condiție – vaccinare, vaccinare, vaccinare. Din această perspectivă, noi am venit cu susținerea acestui demers și am spus că un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea acestor activități ne va ajuta pe noi să susținem și mai bine campania de vaccinare. Pentru că, de exemplu, dacă vorbim de festivalier, dacă de acum le spunem, da, va fi din luna august Untold, cu siguranță foarte mulți vor merge să se vaccineze”, a adăugat acesta. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 47 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 5 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE