Justitie

EXCLUSIV Trei minori, arestați preventiv pentru furturi de peste 60.000 de lei. Alți doi complici sunt arestați în lipsă

Trei tineri din Turda au fost arestați preventiv la sfârșitul săptămânii trecute pentru mai multe spargeri pe care aceștia le-au dat în ultimii doi ani. Potrivit anchetatorilor, din gașca infracțională mai făceau parte alți doi majori, care s-au făcut dispăruți, pe numele lor fiind emise cereri de arestare în lipsă. Cei de la Investigații Criminale Turda au pus cap la cap mai multe sesizări de furt, descoperind că era vorba despre aceleași cinci persoane, care în doi ani au cauzat un prejudiciu de aproximativ 65.000 de lei mai multor societăți comerciale de pe raza municipiului. Mai mult, minorii infractori i-au agresat fizic pe agenții de pază care îi prindeau în fapt.

Tinerii furau materiale de construcții, cabluri și părți componente ale unor sisteme. 

Judecătoria Turda a dispus arestarea preventivă a celor trei minori, cu poreclele: Grasu, Raul și Bebe. 

„În baza activităților efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, trei tineri cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, din municipiul Turda, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat, tâlhărie și tâlhărie calificată au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Doi dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar față de al treilea tânăr a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În fapt,  în perioada iulie 2019-decembrie 2020, cei în cauză, alături de doi bărbați de 24, respectiv 35 de ani, din același municipiu, sunt bănuiți că ar fi pătruns în incinta mai multor societăți comerciale situate în municipiul Turda, de unde ar fi sustras diverse cabluri, părți componente ale unor sisteme, aparaturi și materiale de construcții, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 65.000 de lei.

În încercarea de a-și asigura scăparea, tinerii i-ar fi agresat fizic prin lovire cu diferite obiecte pe angajații care desfășurau serviciul de pază al societăților în cauză.

Totodată, fața de alți 2 bărbați de 24, respectiv 35 de ani, s-a propus arestarea în lipsă, urmând ca instanta sa se pronunțe la data de 5 mai 2021”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *