Rautacisme

Vaccinarea nu este obligatorie, dar Anca Buzoianu vrea să raporteze producție la hectar? Așa că studenții care refuză vaccinul NU intră în spitale! DE CE ESTE UN ABUZ?

DISCLAIMER: Să fie clar și pentru a evita orice discuții: nu numai că nu sunt împotriva vaccinării, ci chiar aștept să funcționeze rahatul acela de platformă de înscriere pentru vaccinare pentru a mă vaccina, făcând parte ca jurnalist dintre cei care sunt trecuți în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Scriu ceea ce scriu din cauză că mă deranjează MINCIUNA declarațiilor care justifică gestul abuziv al rectorului UMF, Anca Buzoinau, de a condiționa viitorul profesional și a restricționa accesul la educație a unor studenți prin impunerea a ceva ce nu este obligatoriu. Reminescențele comuniste nu pier.

Prin urmare, Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj (UMF Cluj), a declarat că studenții care refuză vaccinul nu vor intra în spitale, pentru a nu risca infectarea pacienților.

Nu știm cum intrau până la venirea vaccinului, dar, citind printre rândurile declarației date G4Media.ro, aflăm: erau testați.

„Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții. Oricum avem un procent semnificativ de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”.

Deci sunt și au existat soluții alternative care să prevină riscul ca studenții să infecteze pe cineva, dar a decis rectorul UMF Cluj-Napoca că procentul de 90% studenți vaccinați nu reprezintă realizarea ”cincinalului” înainte de termen. Sau o fi simpla foame după imagine publică – știți, așa ca a prostului căruia dacă îi spui că e descheiat la șliț, se încheie și la palton… Nu știu.

Dar!

Dar ce deranjează la ditamai rectorul UMF Cluj-Napoca, medic, profesor, mamă, soției (om educat și instruit, nu?) ESTE MINCIUNA și cum are dânsa impresia că restul populimii bubuie de necunoaștere și neînțelegerea fenomenului vaccinării. Nu o spun eu, o spun megaspecialiștii din programul național de vaccinare (sau cum s-o mai fi numind bulibășeala aceasta tipic românească): vaccinarea nu previne infectarea cu SAR-COV-2, ci dă doar garanția că se va face o formă ușoară a bolii COVID-19 în caz de infectare. Că asta face vaccinul: le arată celulelor celui injectat poza cu ”infractorul” pentru a se ”înarma” pentru ziua în care acesta vrea să pătrundă în organism. Nu îi dă ”armele”, ci doar îl învață cum să le producă. Pregătește de ”invazie” sistemul imunitar. Nu previne invazia, nu transformă organismul injectat într-o fortăreață inexpugnabilă.

Prin urmare, riscul ca studenții vaccinați să dea virus la pacienți nevaccinați este același ca și până acum, deci tot la soluția alternativă, TESTAREA studenților înainte de intrarea în spital, se ajunge.

ABUZUL l-am enunțat în dusclaimer.

Așa că, DE CE este necesar ACEST EXERCIȚIU GREȚOS ȘI MINCINOS DE PR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *