Din oras

Vă mai amintiți de halul în care Rosal și Brantner nu au deszăpezit orașul, în iarnă? Ca să nu mai vorbim despre colectarea selectivă. Ei bine, Primăria i-a răsplătit și le-a aprobat tarife mai mari pentru serviciile (ne)prestate

Rosal și Brantner, cele două firme care de mai bine de 15 ani dețin monopolul salubrizării și deszăpezirii în Cluj-Napoca, au cerut majorarea tarifelor în data de 30 iulie, respectiv 5 august și la două zile au și primit aprobarea. Consiliul Local s-a întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară special pentru cadoul pe care l-au cerut stăpânii gunoaielor. Pesemne, este o răsplată pentru modul „IREPROȘABIL” în care gestionează colectarea selectivă a deșeurilor. Ca să nu mai amintim cum în fiecare an sunt prinși nepregătiți de ninsoare și dau cu stângul în dreptul când trebuie să facă deszăpezirea. Amintiți-vă ce dezastru a fost în luna decembrie când a căzut prima ninsoare serioasă în Cluj-Napoca!

Citește și:

Cum a fost în Cluj-Napoca după ce a nins 36 de ore – VIDEOREPORTAJ

Tarifele aprobate în ședința extraordinară de ieri sunt mai mari cu aproximativ 1 leu pentru majoritatea serviciilor. Cel mai mult s-a majorat tariful pentru curățarea manuală a zăpezii și a gheții, cu peste 20 lei.

tarife majorate brantner

tarife majorate rosal

În motivarea solicitării de creștere a tarifelor, cele două firme au invocat ajustarea la indicele total al prețurilor de consum.

„În documentația înaintată, SC Rosal Group SA a solicitat ajustarea tarifelor specifice activităților specifice de salubrizare stradală și deszăpezire cu indicele total al prețurilor de consum, aferent anului 2018, comunicat de Institutul Național de Statistică, în conformitate cu prevederile contractuale, precum și cuprinderea contribuției pentru economia circulară, în valoare de 30 lei/tona de deșeuri municipale, destinate a fi eliminate prin depozitare, ca urmare a prevederilor OUG 74/2018”, se arată în proiectul de hotărâre.

„În documentația înaintată, SC Brantner Servicii Ecologice SRL a solicitat ajustarea tarifelor specifice activităților de salubrizare stradală și deszăpezire cu indicele total al prețurilor de consum, pentru perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2019, comunicat de Institutul Național de Statistică, în conformitate cu prevederile contractuale, precum și cuprinderea contribuției pentru economia circulară, în valoare de 30 lei/tona de deșeuri municipale, destinate a fi eliminate prin depozitare, ca urmare a prevederilor OUG 74/2018”, este precizat în proiectul de hotărâre.

Dorința Rosal și Brantner a fost poruncă pentru Emil Boc și consilierii locali care au aprobat rapid solicitarea celor două firme.

„În justificarea urgenței arătăm că potrivit clauzelor contractuale, tarifele se actualizează după primul an de activitate, solicitarea de aprobare a modificărilor a fost depusă în data de 05.08.2019, iar avizul Comisiei de prețuri a fost emis la data de 05.08.2019, astfel, în lipsa aprobării modificărilor tarifelor se creează disfuncționalități în activitatea de salubrizare stradală”, au precizat reprezentanții Rosal.

„În justificarea urgenței arătăm că potrivit clauzelor contractuale, tarifele se actualizează după primul an de activitate, solicitarea de aprobare a modificărilor a fost depusă în data de 30.07.2019, iar ar avizul Comisiei de prețuri a fost emis la data de 05.08.2019, astfel, în lipsa aprobării modificărilor tarifelor se creează disfuncționalități în activitatea de salubrizare stradală”, au motivat reprezentanții Brantner.

Prețurile au fost stabilite după ce au fost analizate de comisiile de specialitate din Primărie.

Rosal acționează în sectorul I format din cartierele Mănăștur, Zorilor, Plopilor, Gruia, Grigorescu, Centru – parțial.

Brantner acționează în sectorul II format din cartierele Someșeni, Bulgaria, Mărăști, Gheorgheni, Andrei Mureșanu, Iris, Dâmbul Rotund, Centru parțial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *