Din oras

Va avea Clujul vreodată aquapark? Emil Boc face noi promisiuni pe care este foarte posibil să nu le poată onora

Scris de 344

De peste un deceniu, primarul Emil Boc îi “scaldă” pe clujeni în apele imaginare ale unui aquapark. An de an edilul reia subiectul, dar proiectul rămâne nerealizat. Municipalitatea ține cu dinții de două locații pentru construirea aquapark-ului: Băile Someșeni și ștrandul Sun. Care este cea mai nouă gogoașă, pardon, promisiune cu care vine Emil Boc în fața clujenilor? 

Aquaparkul este o veche promisiune electorală pe care Emil Boc nu a dus-o la îndeplinire. S-au cheltuit anual sume mari din bugetul local pentru studiile de fezabilitate și după ce experții au evaluat posibilele locații, municipalitatea s-a ales cu două: Băile Someșeni și locația ștrandului Sun. Dar niciuna dintre ele nu a fost lipsită de blocaje juridice. Astfel că Primăria nu a făcut nimic altceva decât să modernizeze anul trecut ștrandul Sun și nu au luat în calcul alternative.  

Clujenii s-au săturat de vorbe și promisiuni. O nouă vară a sosit fără mult așteptatul aquapark. Un clujean a adus subiectul din nou pe tapet joi dimineața la postul de radio Napoca FM, unde merge săptămânal Emil Boc. Bărbatul l-a întrebat pe primar dacă în afară de ștrandul Sun mai există alte posibile locații.

“Alte soluții nu există în acest moment în proprietatea Primăriei, unde să putem demara o asemenea activitate. Erau cele două mari (locații – Băile Someșeni și ștrandul Sun – n.red.). Sperăm că măcar pe una dintre ele să o deblocăm în perioada următoare. E o chestiune care pe noi ne doare că nicicum nu am reușit să o ducem la capăt. Pe de o parte, investitorul privat de la Băile Someșeni s-a blocat în propriul blocaj, ca să fac o expresie metaforică. Un teren de 7 hectare este complet și 100% privat, Primăria nu are niciun centimetru de pământ acolo să poată începe vreun demers. Apoi au fost blocajele legate de proprietari care s-au deblocat și iar s-au blocat în găsirea sursei de finanțare. Voi avea o întâlnire la începutul lui iulie cu investitorii noi de acolo. Sper să pot să-i conving să meargă mai departe cu acea investiție. 
Pe de altă parte, avem investiția de la ștrandul Sun unde noi avem o proprietate, dar care este revendicată de USAMV și în loc ca instanța să dea o ultimă soluție luna trecută, a trimis dosarul spre rejudecare. Asta înseamnă că din nou vom fi amânați o perioadă lungă de timp. Nici USAMV-ul nu poate renunța pentru că vine Curtea de Conturi și îi întreabă de ce a renunțat la patrimoniu, noi nu putem să investim dacă nu suntem proprietari și stăm cu ștrandul Sun nemodernizat deși există n investitori acum, interesați. Problema strict juridică ne blochează enorm. Aceste lucruri puțină lume le cunoaște, dar din nefericire ele sunt atât de crude și de dure”, a fost răspunsul lui Emil Boc.

Primarul a avut mereu cu el promisiunile în buzunar, indiferent unde a mers, și nu i-a fost greu să jongleze cu ele în 12 ani de mandat. Clujenii vor trebui să aștepte mult și bine pentru că în timpul mandatului lui Emil Boc nu sunt șanse să se bălăcească într-un aquapark. Măcar edilul a recunoscut public că această plăcere “va fi amânată o perioadă lungă de timp”.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE