Din oras

V-am avertizat că Pantelică de la „readepică” i-a strâns de „gunoiere” pe operatorii de salubritate până ce aceştia au semnat majorarea de tarife la depozitarea de deşeuri pe rampă. Acum diferenţa de preţ o scot clujenii din buzunare. Parcă CMID era pentru „ieftinirea” colectării

Groapa de gunoi ecologică terminată de Alin Tișe după aproape zece ani aduce după sine costuri suplimentare pentru depozitarea deșeurilor. Pentru a nu deveni nepopular, Boc subvenționează salubritatea pentru a nu crește prețurile. De fapt tot clujenii plătesc. Consilierii locali, reuniți marți în ședință, vor aproba noile tarife pentru activitatea de salubrizare menajeră pe raza municipiului Cluj-Napoca. Ultima majorare de preț a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020.

CITEŞTE: Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică

Prin urmare, toate poveştile despre laptele şi mierea ieftinirii au rămas la stadiu de poveşti. De 20 de ani, imediat, vă vinde Emil Boc poveşti să le înghiţişi pe nemestecate!

Precolectare, colectare și transport al deșeurilor municipale reziduale sortate

  • 15,16 lei/persoană față de 9,88 lei/persoană cât e în prezent
  • 74,29 lei/metrul cub persoane fizice față de 48,58 lei/metrul cub cât plătește o persoană în prezent
  • 127,02 lei/metrul cub agenți economici/instituții publice față de 61,82 lei/metrul cub în prezent

Colectarea, transportul, depozitarea și valorificarea deșeurilor voluminoase de mobilier

  • 32,93 lei/metrul cub pentru persoanele fizice față de 17,26 lei/metrul cub costul în prezent
  • 53,01 lei/metrul cub agenți economici/instituții publice față de 30,65 lei/metrul cub cât plătesc în prezent agenții economici/instituțiile publice

Colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor rezultate din activități de construcții și demolări

  • 38,92 lei/metrul cub persoane fizice față de 31,01 lei/metrul cub costul în prezent
  • 56,26 lei/metrul cub agenți economici/instituții publice față de 45,08 lei/metrul cub în prezent

Potrivit municipalității, toate prețurile conțin TVA.

TUPEUL MAXIM, DE ABIA DE ACUM ÎNCEPE: „Pentru deșeurile nesortate se va aplica o majorare de tarif de 25% la tarifele de precolectare, colectare și transport al deșeurilor municipale reziduale sortate”, spun companiile de salubritate.

Păi, măi, dragă companii de salubritate, unde sunt sacii menajeri speciali pentru colectarea selectivă, ăia „gratuiţi”? Asta ar di una, A doua e: UNDE SUNT MAŞINILE DEDICATE COLECTĂRII SELECTIVE? Că, până acum, nu aţi colectat decât la grămadă, în aceeaşi benă!