Anchete

Utilajele pentru groapa ecologica din Feleacu ajung in opt luni. Proiectul este, insa, departe de a fi finalizat

Contractul pentru achizitionarea echipamentelor pentru depozitul de deseuri din cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor din judetul Cluj” a fost atribuit catre doua societati, una din Alba-Iulia si alta din Bucuresti. Desi Consiliul Judetean nu a gasit inca un constructor pentru finalizarea proiectului, executat in proportie de 65%, institutia a incheiat procedurile de achizitie pentru echipamentele necesare gropii ecologice din Feleacu.

Centrul de Management Integrat al Deseurilor din comuna Feleacu nu are inca un constructor care sa finalizeze lucrarile, insa tot e bine ca vom avea utilajele necesare pentru functionare. Asta, chiar daca vor sta depozitate bine-mersi, pana ce lucrarea va fi gata.

Consiliul Judetean Cluj a atribuit, astazi, contractul pentru achizitionarea echipamentelor necesare SMID. Estimat la 4,27 milioane de lei, fara TVA, acesta a fost impartit in trei loturi.

Una dintre firmele castigatoare este SC Agropusa Sintimbru SRL, din Alba Iulia. Societatea va furniza, pentru suma de un milion de lei, un incarcator cu cupa frontala. Celelalte doua loturi au fost atribuite societatii din Bucuresti Gradinariu Import Export SRL. Lotul II se refera la achizitionarea unui compactor pentru gropi de gunoi, iar lotul III la achizitionarea a trei bucatii de autosasii cu bena basculabila.

Desi proiectul este departe de a fi finalizat, in urmatoarele opt luni, utilajele fi furnizate de catre cele doua firme.

Valoarea totala a proiectului SMID se ridica la peste 285 de milioane de lei si are mai multe componente. Daca componentele de asistenta tehnica pentru sprijin managerial sau pentru supervizarea contractelor de lucrari sunt realizate in proportie de 91%, respectiv 71% in acest moment – asta conform unei informari a Consiliului Judetean Cluj, solicitata de redactia noastra -, cand vine vorba de executia lucrarilor, procentul de realizare este mult mai mic. Constructia Centrului de Management Integrat al Deseurilor, din Feleacu, este realizata in proportie de 66%. Pentru aceasta componenta, CJ Cluj a reziliat contractul cu antreprenorul italian Atzwanger in 21 octombrie 2014. Constructia drumurilor de acces la groapa ecologica este realizata in proportie de 49%, iar constructia drumuriloe de acces la statiile de transfer inca nici nu a inceput.

Consolidarea zonei afectate de alunecarile de teren, la Centrul de Management a ajuns intr-o faza de executie de numai 25%.
Alte lucrari, componente ale aceluiasi proiect, urmeaza sa fie licitate sau sunt in evaluare. Daca facem o medie, proiectul a fost executat in proportie de numai 40%.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *