In vizor

UTIL: Din luna aprilie, Platforma de vaccinare urmează să fie modificată. Se va putea verifica timpul de așteptare și tipul de vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat că platforma de vaccinare va fi modificată începând cu luna aprilie. Modificările constau în posibilitatea ca cei aflați pe listele de așteptare să poată afla când le va veni rândul la imunizare și totodată, să verifice care este tipul de vaccin utilizat în fiecare centru.

„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la Digi24.

 

Totodată, acesta a precizat că toate vaccinurile utilizate sunt eficiente în lupta cu noul coronavirus, iar faptul că există mai multe tipuri de ser permite ca un număr mai mare de persoane să poată fi imunizate.

„Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţi ale bolii, decese”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Funcția prin care timpul până la vaccinarea efectivă va putea fi estimat ar putea deveni funcțională în prima parte a lunii aprilie, după cum a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *