Politica

Khmerii Poppins: Restaurantele și barurile care sunt amendate de trei ori pentru încălcarea restricțiilor vor avea activitatea suspendată

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că Parlamentul va discuta în această săptămân un proiect care va permite suspendarea pentru două săptămâni a activității localelor care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor impuse în pandemie.

Bode a spus că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect în acest sens.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Cîţu, sătul să fluture chitanţa, ameninţă cu Ordonanţa

Premierul Florin Cîțu anunță că toate cluburile și restaurantele care încalcă restricțiile impuse în pandemie vor avea activitatea suspendată. Deocamdată, parlamentarii nu au depus un asemena amendament la lege, însă Cîțu spune că dacă e cazul, va emite un OUG.

„Am avut un amendament pe care parlamentarii nu vor să îl depună, vom avea proiect de ordonanță de urgență prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *