Politica

USR zice că-şi asumă guvernarea: Dacian Cioloş se cere premier. Cu care majoritate? Cică se va negocia

Președintele USR, Dacian Cioloș, participă la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Dacian Cioloș o să fie propunerea USR pentru funcția de premier.

„USR merge cu o listă de reforme. USR susține că cea mai bună soluție e un guvern PNL-USR-UDMR, cu un program de guvernare clar și care să fie respectat.

Am decis în unanimitate ca echipa să prezinte persoana de premier în persoana lui Dacian Cioloș și propuneri concrete penrtu guvernare. Nu mai mergem cu povești”, a spus Dacian Cioloș.

„Noi suntem gata să venim și cu o propunere de premier, dar și cu un program asumat. Acest pachet îl vom prezenta și la Cotroceni.

Un plan pentru reducerea cu 32% a prețului la energie, un plan foarte concret pentru a contracara răspândirea Covid-19. Ne dorim zero taxe pe salariul minim.

De asemenea, avem în proiect desființarea SIIJ până la finalul anului acesta, adoptarea legilor justiției până la finalul anului 2022. Sunt propuneri perfect realizabile.

Reforma pensiilor speciale, în așa fel încât pensiile speciale să fie în acord cu principiul contributivității (…) Evident, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Pentru acest punct nu s-a ajuns la un acord total în cadrul coaliției de guvernare.

Constatăm că vechile partide fug de responsabilitate, iar USR este gata să își asume, alături de PNL și UDMR, un nou proiect de guvernare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *