Eveniment

DNA Cluj s-a ales cu un nou șef: Anca Mărincean se pensionează, Ionuț Vasile vine la conducere

Procurorul Ionuț Vasile va fi delegat la șefia DNA Cluj în urma pensionării procurorului șef Anca Mărincean.

În ședința de astăzi, 11 octombrie, CSM Secția pentru procurori are de aprobat două puncte importante pe ordinea de zi: eliberarea din funcție prin pensionare a doamnei Anca Mărincean și delegarea în funcția de conducere procuror șef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror Ionuț Vasile, semnalează gazetadecluj.ro

Cine este Ionuț Vasile?

Ionuț Vasile are un trecut controversat, fiind acuzat că ar fi presat un martor din dosarul primarului băimărean Cătălin Cherecheș să își schimbe declarațiile. De asemnea, în 2016, CEDO a decis că procurorul Ionut Vasile, angajat la DNA Cluj a comis un abuz de putere prin retinerea nefondata a unui avocat din Baroul Bihor, Mircea Tiba.

Soția sa este judecătoarea Ramona Corina Vasile de la Curtea de Apel Cluj.

În declarația sa de avere se arată că deține, alături de soția sa, șase terenuri agricole, două terenuri forestiere, trei terenuri în intravilan, o casă în comuna Călățele, jud. Cluj și două autoturisme.

Veniturile salariale anuale încasate din cadrul DNA Cluj se ridică la 206.817 de lei.

Anca Mărincean s-a implicat în structura anticorupție cluj din 2005, când se numea Departamentul Național Anticorupție. Înainte a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Anca Mărincean a ocupat postul de șef al DNA Cluj încă din decembrie 2014, când a înlocuit-o în funcție pe Elena Botezan, care s-a transferat ca judecător la Curtea de Apel Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *