Eveniment

DNA Cluj s-a ales cu un nou șef: Anca Mărincean se pensionează, Ionuț Vasile vine la conducere

Scris de 665

Procurorul Ionuț Vasile va fi delegat la șefia DNA Cluj în urma pensionării procurorului șef Anca Mărincean.

În ședința de astăzi, 11 octombrie, CSM Secția pentru procurori are de aprobat două puncte importante pe ordinea de zi: eliberarea din funcție prin pensionare a doamnei Anca Mărincean și delegarea în funcția de conducere procuror șef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror Ionuț Vasile, semnalează gazetadecluj.ro

Cine este Ionuț Vasile?

Ionuț Vasile are un trecut controversat, fiind acuzat că ar fi presat un martor din dosarul primarului băimărean Cătălin Cherecheș să își schimbe declarațiile. De asemnea, în 2016, CEDO a decis că procurorul Ionut Vasile, angajat la DNA Cluj a comis un abuz de putere prin retinerea nefondata a unui avocat din Baroul Bihor, Mircea Tiba.

Soția sa este judecătoarea Ramona Corina Vasile de la Curtea de Apel Cluj.

În declarația sa de avere se arată că deține, alături de soția sa, șase terenuri agricole, două terenuri forestiere, trei terenuri în intravilan, o casă în comuna Călățele, jud. Cluj și două autoturisme.

Veniturile salariale anuale încasate din cadrul DNA Cluj se ridică la 206.817 de lei.

Anca Mărincean s-a implicat în structura anticorupție cluj din 2005, când se numea Departamentul Național Anticorupție. Înainte a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Anca Mărincean a ocupat postul de șef al DNA Cluj încă din decembrie 2014, când a înlocuit-o în funcție pe Elena Botezan, care s-a transferat ca judecător la Curtea de Apel Cluj.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 53 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE