In vizor

USR Plus Cluj NU are reprezentanți la NEGOCIERILE de la București, dar își doresc Ministerul Mediului pentru Mihai GOȚIU

Scris de 128

Un membru USR Plus Cluj consideră că rezultatul bun obținut la alegerile parlamentare le dă dreptul de a fi implicați în negocierile de la București și de a obține cât mai multe posturi pentru membri filialei. 

”Cred că votul clujenilor trebuie respectat și răsplătit. Suntem într-un moment politic cheie. Dacă vrem să participăm la schimbare trebuie să fim acolo prin oamenii noștri cei mai buni, pe posturi de miniștri, secretari de stat, prefecți, subprefecți și alte posturi politice. Toate campaniile au fost despre asta. Să ajungem să depindem de noi și acum vreau aș vrea să văd că avem propuneri și că ne batem pentru ele. În politică, ca și în viață, nu primești ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi. Mă aștept ca cei doi co-președinți Sergiu Hossu și Cătălin Sălăgean să fie implicați în negocierile de la București și să obțină cât mai multe posturi pentru filiala din Cluj”, este mesajul transmis colegilor și conducerii USR Plus Cluj.

Ziar de Cluj i-a contactat pe cei doi copreședinți ai alianței, Sergiu Hossu și Cătălin Sălăgean, pentru a afla cât de implicați sunt în negocierile care se poartă în aceste zile la București și dacă au propuneri pentru fotoliile de miniștri dintre membri filialei din Cluj. 

Sergiu Hossu a răspuns printr-un mesaj scurt în care ne-a transmis: ”Nu am nicio negociere și nu îmi doresc așa ceva!”. Ne știm cine l-a supărat pe Hossu, însă oricare i-ar fi nemulțumirile, în calitate de președinte al unei filiale trebuie să vrei să te implici. Partidul pe care îl reprezintă este pentru prima dată în postura de a se afla la guvernare, ceea ce a fost mereu scopul lor, iar Hossu declară că nu este interesat de aceste negocieri.

Cătălin Sălăgean în schimb, este cel care a recunoscut că filiala USR Plus Cluj nu are niciun reprezentat la negocierile de la București, dar că își doresc Ministerul Mediului pentru fostul senator clujean Mihai Goțiu. 

”Nouă direct nu ni s-a cerut, nu suntem implicați direct în negocieri. Având în vedere că echipele care merg la negocieri nu pot fi extrem de numeroase s-a ales o formulă mai restrânsă ca să nu se întindă prea mult discuțiile. Vor fi implicați în această fază primarii USR Plus care au fost aleși la alegerile locale. Dominic de la Timișoara, Alen de la Brașov și Lucian de la Bacău. Aceștia vor merge la negocieri pe anumite domenii. Noi de la Cluj nu avem reprezentnați în echipa de negociere.  Am spus că dacă în urma negocierilor ne revine nouă Ministerul Mediului nu aș vedea un om mai potrivit decât Mihai Goțiu pentru ministerul respectiv”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Cătălin Sălăgean.

De asemenea, Sălăgean a menționat că USR Plus va propune înființarea unui minister al digitalizării care ar putea fi preluat de o echipă de la Cluj. 

”Colegii de la Plus au zis și ei că ar trebui să împingem pe agenda viitorului Guvern și digitalizarea care ar merita un minister separat și am putea să avem o echipă de oameni pregătiți și pentru partea asta de digitalizare. Nu am un nume pentru un ministru dar avem foarte mulți oameni pregătiți, nu degeaba se spune că Clujul e orașul IT-iștilor. Sunt oameni pregătiți care ar putea să preia un astfel de minister dacă se ajunge la concluzia că e o prioritate. Dar asta rămâne de stabilit”, a mai completat copreședintele USR Plus Cătălin Sălăgean. 

USR Cluj a ieșit doar în pierdere în urma alianței cu Plus. După ce a reușit să își formeze un electorat în județul Cluj și a obținut rezultate foarte bune la algerile locale, Plus le-a luat toate locurile eligibile pentru Parlament, lăsând pe dinafară doi dintre cei mai activi parlamentari, Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu. În timp ce Ungureanu a reușit să intre în Parlament după ce a candidat de la Buzău, Goțiu nu a mai obținut un al mandat de senator. Acum filiala îi flutură prin față funcția de ministru al Mediului, însă USR Plus nici măcar nu au un reprezentant la negocieri, ceea ce înseamnă că sunt șanse foarte mari ca Goțiu să rămână din nou pe dinafară. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 8 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 10 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 11 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 11 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 12 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 12 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 13 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 14 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 15 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 17 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE