In vizor

USR Plus Cluj NU are reprezentanți la NEGOCIERILE de la București, dar își doresc Ministerul Mediului pentru Mihai GOȚIU

Scris de 128

Un membru USR Plus Cluj consideră că rezultatul bun obținut la alegerile parlamentare le dă dreptul de a fi implicați în negocierile de la București și de a obține cât mai multe posturi pentru membri filialei. 

”Cred că votul clujenilor trebuie respectat și răsplătit. Suntem într-un moment politic cheie. Dacă vrem să participăm la schimbare trebuie să fim acolo prin oamenii noștri cei mai buni, pe posturi de miniștri, secretari de stat, prefecți, subprefecți și alte posturi politice. Toate campaniile au fost despre asta. Să ajungem să depindem de noi și acum vreau aș vrea să văd că avem propuneri și că ne batem pentru ele. În politică, ca și în viață, nu primești ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi. Mă aștept ca cei doi co-președinți Sergiu Hossu și Cătălin Sălăgean să fie implicați în negocierile de la București și să obțină cât mai multe posturi pentru filiala din Cluj”, este mesajul transmis colegilor și conducerii USR Plus Cluj.

Ziar de Cluj i-a contactat pe cei doi copreședinți ai alianței, Sergiu Hossu și Cătălin Sălăgean, pentru a afla cât de implicați sunt în negocierile care se poartă în aceste zile la București și dacă au propuneri pentru fotoliile de miniștri dintre membri filialei din Cluj. 

Sergiu Hossu a răspuns printr-un mesaj scurt în care ne-a transmis: ”Nu am nicio negociere și nu îmi doresc așa ceva!”. Ne știm cine l-a supărat pe Hossu, însă oricare i-ar fi nemulțumirile, în calitate de președinte al unei filiale trebuie să vrei să te implici. Partidul pe care îl reprezintă este pentru prima dată în postura de a se afla la guvernare, ceea ce a fost mereu scopul lor, iar Hossu declară că nu este interesat de aceste negocieri.

Cătălin Sălăgean în schimb, este cel care a recunoscut că filiala USR Plus Cluj nu are niciun reprezentat la negocierile de la București, dar că își doresc Ministerul Mediului pentru fostul senator clujean Mihai Goțiu. 

”Nouă direct nu ni s-a cerut, nu suntem implicați direct în negocieri. Având în vedere că echipele care merg la negocieri nu pot fi extrem de numeroase s-a ales o formulă mai restrânsă ca să nu se întindă prea mult discuțiile. Vor fi implicați în această fază primarii USR Plus care au fost aleși la alegerile locale. Dominic de la Timișoara, Alen de la Brașov și Lucian de la Bacău. Aceștia vor merge la negocieri pe anumite domenii. Noi de la Cluj nu avem reprezentnați în echipa de negociere.  Am spus că dacă în urma negocierilor ne revine nouă Ministerul Mediului nu aș vedea un om mai potrivit decât Mihai Goțiu pentru ministerul respectiv”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Cătălin Sălăgean.

De asemenea, Sălăgean a menționat că USR Plus va propune înființarea unui minister al digitalizării care ar putea fi preluat de o echipă de la Cluj. 

”Colegii de la Plus au zis și ei că ar trebui să împingem pe agenda viitorului Guvern și digitalizarea care ar merita un minister separat și am putea să avem o echipă de oameni pregătiți și pentru partea asta de digitalizare. Nu am un nume pentru un ministru dar avem foarte mulți oameni pregătiți, nu degeaba se spune că Clujul e orașul IT-iștilor. Sunt oameni pregătiți care ar putea să preia un astfel de minister dacă se ajunge la concluzia că e o prioritate. Dar asta rămâne de stabilit”, a mai completat copreședintele USR Plus Cătălin Sălăgean. 

USR Cluj a ieșit doar în pierdere în urma alianței cu Plus. După ce a reușit să își formeze un electorat în județul Cluj și a obținut rezultate foarte bune la algerile locale, Plus le-a luat toate locurile eligibile pentru Parlament, lăsând pe dinafară doi dintre cei mai activi parlamentari, Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu. În timp ce Ungureanu a reușit să intre în Parlament după ce a candidat de la Buzău, Goțiu nu a mai obținut un al mandat de senator. Acum filiala îi flutură prin față funcția de ministru al Mediului, însă USR Plus nici măcar nu au un reprezentant la negocieri, ceea ce înseamnă că sunt șanse foarte mari ca Goțiu să rămână din nou pe dinafară. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 20 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 23 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 24 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 24 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 1 day Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 1 day Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE