Politica

USR-istul Benga și-a găsit un nou REPER în viață: Dacian Cioloș

Deputatul USR Tudor Benga a anunțat joi, într-o postare pe Facebook, că și-a dat demisia din partid. El spune că ”nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER”, ci că pleacă ”în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la (organizația USR) Brașov”. Mai departe, Benga spune că intenționează să folosească ”platforma de parlamentar independent pentru a face tot ceea ce ține de mine ca în 2024 să-i aducem înapoi pe toți acești oameni deziluzionati la vot”.

”Ziua cea mai lungă și decizia cea mai grea! În urmă cu câteva minute mi-am dat demisia din USR. Nu, nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER. Însă nici în USR nu mai pot rămâne fiindcă efectiv m-am săturat de războială permanentă și vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi. Sunt de 6 ani în organizația asta, am pus enorm de mult suflet în evoluția ei, am dus grămezi de bătălii pentru principiile și valorile în care cred, însă a venit punctul în care trebuie să dau reset. Și pentru sănătatea mea dar și pentru misiunea publică pe care mi-am asumat-o în clipa în care am făcut pasul către politică în 2016”, a scris Tudor Benga, joi, pe Facebook.

El continuă spunând „clar și fără ocolișuri că plec în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la Brașov. Și vorbesc aici atât de deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban cât și de atmosfera complet toxică ce s-a împământenit în interiorul USR Brașov”.

”M-am luptat ani de zile cu echipa Barna și modelul profund viciat de conducere pe care l-au impus dinspre vârf către întreaga organizație. Însă în același timp, pe după gardul frumos vopsit al USR Brașov, s-a inserat pas cu pas un stil încă și mai parșiv al clicii care controlează filiala, cu doză dublă de ipocrizie și duplicitarism”, afirmă Benga.

Restul de ”dă-i și luptă, neicusorule”, puteți citi accesând pagina de Facebook a încă unui individ târâi în Parlamentul României de entuziasmeele străzii șisocietății în civil.