In vizor

POLIȚIESTAN: Cu deficit uriaș de medici și profesori, Guvernul angajează mii de… polițiști

În timp ce copiii nu au profesori, iar pacienții merg în spitale fără medici, Guvernul României are alte griji: angajează mii de persoane în Poliție. Să doarmă în siguranță ministrul Bode pe bancheta din spatele mașinii… Sindicatul Europol anunţă, joi seară, o nouă sesiune de încadrări din sursă externă în Poliţia Română, dar fiind deficitul de personal. Sunt luate în calcul 2.187 de posturi, fiind pregătit un calendar orientativ. E rost de pensii speciale, la vârste fragede, care va să zică!

”La data de 17 iunie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 593, OUG nr. 80/2022 privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar, al cărei obiect este reprezentat de suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante pentru perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 – 31 decembrie 2022. Ca urmare a prevederilor acestui act normativ, având în vedere deficitul imens de personal, la nivelul Poliţiei Române s-a realizat cu paşi repezi procedura de încadrare cu personal, din sursă externă, pentru posturile vacante de ofiţeri şi agenţi de poliţie, fiind luat în calcul un număr de 2.187 de astfel de posture”, anunţă, joi seara, Sindicatul Europol.

Potrivit sindicaliştilor, la nivelul IGPR au fost elaborate calendare orientative de concurs pentru încadrare directă organizat în vederea ocupării unor posturi de agenţi şi ofiţeri de poliţie, de specialitate, în scopul reducerii deficitului de personal.