Politica

USL se rupe, dar nu la Cluj-Napoca. Alianta continua pana la sfarsitul mandatului

Rezolutia votata de PNL marti seara le da alesilor locali libertatea de a negocia majoritati la nivelul consiliilor judetene si locale fara restrictii de la centru. Asta inseamna ca PNL si PSD pot sa faca, la Cluj, aliante in afara USL. Asta doar teoretic; in practica, PNL si PSD se tin in continuare de mana, cel putin la nivelul judetului.

PSD si PNL vor colabora in continuare la nivelul Consiliului Judetean Cluj, iar sefii liberali de deconcentrate vor fi pastrati in functii, au declarat, pentru Ziar de Cluj, liderii filialelor celor doua partide.

 “Este un proiect pe care l-am supus votului in 2012, iar eu intentionez sa merg cu el pana la capat. Eu sunt dispus sa raman pe aceeasi linie pe care am pornit, daca si partenerii nostri isi vor mentine acelasi punct de vedere”, spune Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

La randul sau, presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, care este si liderul grupului de consilieri PSD din Consiliul Judetean Cluj, a declarat ca isi doreste pastrarea majoritatii, formata cu PNL, in forul judetean.

“Am avut o relatie foarte buna cu colegii liberali si imi doresc sa continuam in aceeasi directie. Eu nu sunt de acord cu aceasta rupere, nu am fost de acord de la inceput”, ne-a spus Lapusan.

UDMR nu se clinteste

Nici reprezentantii UDMR de la Cluj nu isi doresc vreo schimbare, nu in forul judetean.

“Noi, UDMR, sustinem functionalitatea institutiei si a celor care ne-au votat. Noi nu suntem parteneri in destabilizarea unei institutii. La nivel judetean, inca nu povestim de o ruptura”, a declarat Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

Socoteala de la Bucuresti nu se potriveste cu cea de la Cluj

In Consiliul Local Cluj-Napoca, lucrurile nu sunt atat de categorice. Aici, primarul Emil Boc se sprijina pe o majoritate de 14 consilieri, formata din consilierii PDL – 10, respectiv ai UDMR – 4. De cealalta parte, opozitia numara in total doar 13 consilieri. 12 fac parte din grupul USL: PNL – 6, PSD – 5 si PC – 1. La acestia se adauga un consilier PPDD.

Chiar daca la nivel national UDMR da semne ca s-ar face frate cu PSD, la Cluj alianta poate sa nu aiba loc niciodata. La nivelul municipiului, este putin probabil ca UDMR sa se alieze cu PSD.

“Deocamdata, nu putem face nicio declaratie in acest sens. Pana nu se decide exact ce facem de la Bucuresti, nu ne putem pronunta”, spune Anna Horvath, viceprimarul Clujului.

Nici penelistii din CL nu vor sa vorbeasca prea multe pana nu primesc o directiva clara de la Bucuresti.

“Va fi o delegatie permanenta vineri, in functie de asta se va schimba raportul de forte. Deciziile se vor lua la nivelul biroului politic teritorial si in delegatia permanenta”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, liderul  consilierilor locali liberali din Cluj-Napoca, Ovidiu Florian.

sursa foto: presalocala.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *