Din oras

USAMV pregătește realizarea unui cămin-internat cu zeci de apartamente și dormitoare

Scris de 170

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca pregătește realizarea unui cămin-internat cu zeci de apartamente și dormitoare. În acest sens, universitatea solicită administrației locale analiza în Comisia de Urbanism (CTATU) a Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru mansardarea și schimbarea de destinație a unui imobil aflat pe Calea Florești nr 56. 

Documentația ce va intra în analiza Comisiei de urbanism prevede mansardarea unui imobil și realizarea reparațiilor capitale, urmate de recompartimentări interioare după schimbarea parțială de destinație în unitate de cazare: cămin-internat, plus racordări canalizare și pluviale în cazul imobilului situat pe Calea Florești la numărul 56. 

Beneficiarul lucrărilor este USAMV Cluj-Napoca.

Proiectantul general: S.C. SML CONSTRUCT S.R.L. prin ing.Salanta Marius Lucian.

Proiectant urbanism: STIL PROIECT S.R.L. prin Arh.Ungur Cristina.

Studiul este necesar pentru obținerea AC (autorizație construire – n.r.), pentru accesarea de fonduri europene, arată proiectantul în documentația aferentă proiectului. 

Cladirea existenta pe amplasament este la regim de inaltime S+P+E, propus S+P+E+M pe terenul proprietate situat in Cluj-Napoca, Calea Florestinr.56

Motivarea pentru schimbarea de destinație în unitate de cazare: cămin-internat

Conform temei de proiectare pusa la dispozitie de catre beneficiar, reiese faptul ca in prezent USAMV Cluj-Napoca se confrunta cu un deficit de spatii de cazare, cauzat de cresterea constanta a cererilor. 

Cladirea studiata de pe Calea Manastur nr. 56 este o constructie veche, edificata in anul 1904, cu regim de inaltime S+P+1E.

Compartimentarea pe fiecare nivel a asigurat, pana in prezent, functiuni specifice unor spatii de invatamant universitar (laboratoare, cabinete didactice, Sali de seminar etc.).

Imobilul prezinta degradari la nivelul sarpantei si la etaj, unde planseul de lemn existent este degradat.

Propuneri

Se propune reabilitarea intregii cladiri cu construirea unei mansarde, prin desfacerea integrala a sarpantei cu refacerea planseului peste ultimul nivel si executarea noii mansarde propuse.

La nivelul subsolului se vor executa lucrari de recompartimentare, reabilitare, cu mentinerea activitatilor de laboratoare, Sali de seminarii, anexe.

La nivelul parterului si al etajului se vor recompartimenta spatiile existente, astfel incat sa se obtina spatii de cazare cu unul sau maxim 2 locuri /unitate.

Accesul in cladire poate asigura circuite separate pentru subsol (functiuni de invatamant-laboratoare, seminarii) si cazare (parter, etaj si mansarda).

Potrivit datelor înscrise în documentația ce va fi analizată de membrii Comisie de urbanism, imobilul este proprietate privata si se afla in intravilanul municipiului, in zona Cartierului Manastur vest, in afara perimetrului de protectie a valorilor istorice si arhitectural-urbanistice.

Terenul are suprafata de 2909 mp cu acces direct din incinta existenta.

Pentru imobilul care va oferi servicii de cămin-internat în urma recompartimentărilor, înălțimea maximă propusă este S+P+E+M.

Propunerea va realiza spatii moderne, spatioase, functionale, adaptate cerintelor si configuratiei terenului si a diverselor cerinte de folosinta conform temei si conform legislatiei in vigoare.

-mentinerea acceselor auto si pietonale facile existente dinspre strada Calea Manastur, pe actuala alee de acces.

-asigurarea stationarii auto in interiorul parcelei proprietate.

-asigurarea utilitatilor in solutii moderne, fiabile

-realizarea unei volumetrii moderne, integrate in ansamblul zonei.

Imobilul propus a se mansarda si reconfigura, va fi finantat exclusiv din sursele constituite de catre persoanele juridice initiatoare, se arată în documentația supusă analizei. 

Suprafata terenului proprietate studiat este de 2909 mp.

Terenul este ocupat de o constructie – C1 – laboratoare zootehnie.

Destinatia cladirii:

Laboratoare Zootehnie;

constructie S+P+1E, cu fundatii din piatra, pereti din caramida, sarpanta de lemn acoperita cu tigla. 

Cladirea se compune din:

-la subsol: 16 laboratoare cu anexe, coridor, casa scarii.

-la parter :7 laboratoare, 6 cabinete, 2 magazii, 4 holuri, 3 scari, coridor si casa scarii.

-la etaj: 5 laboratoare, 8 cabinete,1 grup social,  hol,casa scarii, acces la pod.

Cladirea care face obiectul studiului de urbanism va mentine functiunea de invatamant si cercetare, laboratoare, Sali de seminarii, si va face reconversia functionala la nivelele supraterane in functiunea de cazare: 

–camin studentesc, caracterul dominant al parcelei studiata in PUD fiind cel de institutii si servicii de interes public in cladiri dedicate.

Obiective propuse:

În urma recompartimentarii cladirii, rezulta un numar de 32 dormitoare, amplasate in 26 apartamente.

Subsol: Se mentine functiunea.

Parter: Se prevad 8 unitati de cazare, 2 cu o camera, 4 cu 2 camere, si 2 cu 3 camere.

Etaj 1: Se prevad 9 unitati locative, 7 cu o camera si 2 cu 3 camere.

Mansarda: Se prevad 9 unitati locative, 7 cu o camera si 2 cu 3 camere.

Se mentine accesul auto existent din drumul public si stationarea in afara circulatiei publice, in incinta proprietate.

Aspectul constructiei va tine seama de caracterul general al zonei si de arhitectura cladirilor cu care se afla in relatie de covizibilitate.

Constructia studiata va avea functiunea de invatamant cercetare-mentinut partial si cazare-camin studenti.

Regimul de inaltime va fi de S+P+E+M.

Regimul de construite este izolat.

Ca aspect exterior constructia se va integra in caracterul general al zonei.

Stationarea auto va fi in/pe o platforma, propusa a se amenaja in incinta.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 7 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 12 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 13 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE