Eveniment

Urmările stării de urgență: World Class a solicitat suspendarea chiriei datorate Vivo! Cluj pe perioada restricțiilor de activitate

Scris de 1,650

Restricțiile impuse de stat prin ordonanțe militare pentru limitarea infectării cu COVID-19 și care au un puternic impact negativ asupra activității economice, au determinat operatorul de profil World Class, unul dintre cei mai însemnați jucători ai industriei autohtone de wellness, să solicite suspendarea, pe perioada stării de urgență, a obligației de plată a chiriei pentru spațiul de 1.354 mp, închiriat în 2015 în Vivo! Cluj, fostul Polus Center, controlat de austriecii de la Immofinanz prin Polus Transilvania Companie de Investiții, relevă date analizate de profit.ro.

Astfel, World Class a cerut în instanță emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să dispună suspendarea obligației de plată pentru spațiul închiriat în mall-ul din Cluj.

Starea de urgență declarată prin decret prezidențial va lua sfârșit pe 14 aprilie, însă președintele Iohannis a anunțat recent că aceasta va fi prelungită cu încă o lună.

World Class a obținut în aceeași zi certificat de situație de urgență tip 1 de la Ministerul Economiei, destinat firmelor care și-au întrerupt total sau parțial activitatea din cauza deciziilor luate de autorități pe perioada stării de urgență. World Class a obținut certificatul întrucât se încadrează în categoria IMM-urilor, având cifră de afaceri sub 50 milioane euro pe an și efectiv mediu de mai puțin de 250 salariați.

Pe de altă parte, potrivit legislației adoptate de Guvern, IMM-urile cu certificat de situație de urgență beneficiază automat de amânarea la plată a chiriei doar pentru imobilele cu statut de sedii principale sau secundare, nu și pentru punctele de lucru, cum este spațiul închiriat de World Class în Vivo! Cluj.

Astfel că, în acest caz, se aplică prevederea legală potrivit căreia “(…) poate fi invocată forța majoră (..) numai după încercarea, dovedită cu înscrisuri comunicate între părți prin orice mijloc, inclusiv prin mijloace electronice, de renegociere a contractului, pentru adaptarea clauzelor acestora cu luarea în considerare a condițiilor excepționale generate de starea de urgență”.

World Class a susținut în instanță că datorează operatorului Vivo! Cluj, Polus Transilvania Companie de Investiții SA, o chirie lunară în cuantum de 6 euro/mp fără TVA (în total circa 9.670 euro pe lună, cu tot cu TVA), plus costuri de exploatare, și că a garantat plata cu o scrisoare de garanție bancară pusă la dispoziția proprietarului. 

Tribunalul Specializat sesizat și-a declinat competența de soluționare în favoarea Judecătoriei Cluj.
Judecătoria Cluj a respins în primă instanță acțiunea World Class.

Citește continuarea articolului pe profit.ro

 

 

 

sursa foto: upfit.worldULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE