Editorial

Jocurile Sparanghelului

Care pricepe ceva din ceea ce se întâmplă cu aceste convoaie de culegători de sparanghel trimise de către Regimul Sparanghel fix către zonele din care dacă te-ai întors intri în carantină o-bli-ga-to-ri-e timp de 14 zile, să îmi zică şi mie.

Adică s-au închis graniţele, s-au sistat zborurile comerciale, s-a băgat întreaga Românie în case prin Ordonanţe militare, zilnic se dau amenzi de sute de milioane de lei celor pe care miliţienii regimului îi văd mai neputincioşi şi mai uşor de abuzat (de unde se vor plăti, nu mai contează – important este că statul dă şi el ceva, se ţine de cuvânt), dar la adăpostul nopţii, contrar a ceea ce suntem obligaţi să respectăm noi, populimea României, se „recrutează” convoaie de români, înghesuiţi în autocare şi deversaţi pe rampele de triere ale aeroporturilor, pentru a fi trimişi la cules sparanghelul lui Frau „Anjelica” Merkel.

Aceeaşi „Anjelica” care şi-a umplut ţara de sânge proaspăt – vreo câteva milioane de imigranţi, dar care, ce surpriză, unul nu pune osul la cules sparanghelul. Dar asta este o altă poveste, va merita să fie spusă.

Deci? Românii (în curând se vor forma convoaie şi către Regiunea Veneto din Italia şi către Spania – două ţări în care se moare încă cu miile din cauza pandemiei de gripă chinezească), sunt trimişi către cele mai contaminate regiuni ale Europei. Treizeci de ani de „Cumătrocraţie” (nomenklatura grupurilor infracţionale organizate din „servicii”, politică şi economie de carton) i-au transformat pe români în culegătorii de recolte şi spălătorii la cur ai Europei. Nu e nici o ruşine să munceşti, indiferent de muncă – dar, în aceste adevărate „Jocuri ale Foamei”, oprobiul public trebuie revărsat asupra clasei noastre politico-securisto-economice aflate în cârdăşie cu nemernicii politici şi economici din Europa pentru care viaţa românilor noştri este dispensabilă.

Vin şi ne spun că românii vor fi ţinuţi 14 zile în carantină şi testaţi – cei pozitivi vor fi izolaţi. Probabil vor fi şi trataţi, oricum Regimul Sparanghel şi-a rezovat „pe gratis” pentru el, cu riscul vieţii pentru cetăţenii pentru care a jurat la învestire că va face „totul” să le fie bine, să nu le fie rău, câteva zeci de mii de testări gratuite – le vor trece în contul „efortului” făcut pentru bunăstarea şi propăşirea românilor în lume.

Dar poate nu vor fi trataţi, ci împachetaţi şi trimişi înapoi Patriei mumă… (oricum putem presupune orice din valul de minciuni cu care ne-au tratat politicienii în ultimii treizeci de ani). Oricum, după ce se termină de cules sparanghelul, cei de care nu mai este nevoie (supravieţuitorii), vor fi trimişi înapoi în România. Unde, conform protocolului, vor trebui să fie ţinuţi în izolare timp de 14 zile. Un „joc” nesfârşit de-a statul în case, de-a militarizarea a tot ce se poate militariza – un cerc vicios al drumului către un regim autoritarist. Şi ce le mai place să fie autoritari acestor nevolnici! Cu cât mai nevolnici, cu atât mai abuzivi şi restrictivi.

Au trecut treizeci de ani de la căderea Regimului Cizmarului de la putere. Nici măcar Nea’ „Ceaşcă” nu şi-a permis să ţină numai miliţienii pe stradă. Parcă nici atunci nu s-a minţit cum se minte acum cu atâta neruşinare cu privire la scopurile pe care le urmăresc guvernanţii atunci când ne cer ceva. Deşi se vede cu ochiul liber că sunt nevolnici şi neajutoraţi, depăşiţi de dimensiunea dezastrului pe care l-au lăsat în urma lor prin minciunile promisiunilor neonorate şi ale jefurii propriilor cetăţeni timp de treizeci de ani!

Cât timp nu au avut stocuri de măşti, ne-au spus că nu sunt necesare – apăreau pe „sticlă” să ne explice doct cum masca nu ne apără de nimic, e bună numai pentru cei infectaţi, să nu împrăştie virusul. Acum că şi-au făcut stocuri prin firmele lor de casă jumulind bugetul României (şi vor trebui să justifice cândva intrările, ieşirile şi şpăgile), masca e bună, e necesară, musai e să punem chiar şi un batic, o eşarfă, o batistă pe faţă – aşa cum au pus ei batista pe ţambal.

Nu au locuri în spitale – de fapt nu au spitale, că au furat anual 8 miliarde de euro timp de 30 de bugete şi ceea ce au sunt nişte betoane ţinute în picioare de infecţiile nosocomiale -, de aceea ne ţin în case. Că ei ar trebui să stea la puşcărie pentru fiecare român mort din cauza coronavirusului. Românii mor că au furat ei timp de 30 de ani. Au furat şi au minţit. Iar acum, tot pe suferinţa românilor s-ar scoate din mizeria în care ne-au vârât.

Băiatul care ne promitea viaţa Aurei Ion, a celor prăbuşiţi în Lacul Siutghiol, a marilor arşi de la #Colectiv, mai are tupeul să mai apară pe sticlă (tupeu dat de colegii de haită care-l ţin în funcţie), să ne anunţă că vârful epidemiei va fi undeva către finalul lunii aprile şi că o să mai stăm la „pârnaia” de la domiciuliu încă măcar o lună pentru ceea ce au furat ei. Pe banii şi pe sănătatea mintală a cui?

„Avem de toate”, cică… „De toate” vom avea când au să înfunde ei puşcăria!

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *