In vizor

Urbanism haotic: O stradă din cartierul Europa se surpă, iar casele o iau la vale

Locuitorii de pe strada Victor Papilian din cartierul Europa trăiesc un adevărat coșmar. Drumul de acces spre locuințele lor se surpă câte puțin în fiecare zi, iar casele lor încep să o ia la vale. Toate acesrea sunt ccauzate de un alt proiect imobiliar dezvoltat fără studii privind stabilitatea terenului.

Clujenii sunt disperați și ateaptă ca autoritățile să ia măsuri înainte ca locuințele lor să fie și mai mult afectate. Vecinii susțin că au făcut zeci de sesizări și la Primărie și la Inspectoratul de Stat în Construcții dar lucrările nu au fost încă oprite. 

Dar se vede clar cum au construit așazișii “dezvoltatori imobiliari”, au extins limitele bunului simț de dragul profitului și în detrimentul cumpărătorilor de bună credință! 

Asta se întâmplă când dezvolatorii imobiliari se apucă de construit blocuri pe toate coamele Clujului fără studii ale terenului 

Nu este pentru prima dată când Primăria aprobă astfel de proiecte imobiliare și apoi îi lasă pe păgubiți să se judece cu constructorul. Recent un alt caz asemănător a avut loc pe strada Edgar Quinet. Strada s-a surpat tot din cauza unui proiect imobiliar, unde evident că cei care construiesc au dat asigurări cp vor face reparații și consolidapri, dar abia după ce își termină ei proiectul. Ce contează dacă până atunci drumul devinde impracticabil și imobilele sunt afectate de alunecări.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *