In vizor

Urbanism de cumetrie în funăria lui Boc: un bloc de 13 etaje, ridicat în fața blocurilor de 10 etaje în Mănăștur

Clujenii care locuiesc pe strada Parâng din Mănăștur sunt revoltați de faptul că un investitor imobiliar vrea să ridice un imobil de 13 etaje în fața blocurilor în care locuiesc și care au doar 10 etaje. 

„Vreau să vă transmit niște informații legate de un bloc între blocuri care se dorește în Mănăștur în zona strada Parâng. S-a mai scris în trecut despre acest proiect am crezut că au abandonat dar ieri iarăși blocul nostru a primit din nou notificare legată de propuneri pentr același bloc. Practic vor să pună un bloc de 13 niveluri în fața blocurilor de 10 etaje de pe Parâng”, a transmis unul dintre vecinii nemulțumiți.

O altă nemulțumire a vecinilor este că proiectul presupune realizarea accesului pe o aleea pietonală care ar urma să fie transformată în stradă însă va fi afectat și spațiul verde al blocului aflat în vecini.

„Ideea e ca acest bloc este efectiv îngrămădit în blocul nostru de pe Parâng 23 în loc să-l facă pe mijlocul parcelei și își lasă o grădină imensă în față. Circulația vor să o facă pe o alee care e acum pietonală și pe care vor să o transforme în stradă, luând și 7 m din spațiul verde îngrădit al blocului nostru. Noi nu dorim stradă nouă și nu înțelegem de ce ne cer nouă să cedăm spațiul verde al blocului. În plus obturează total grădinița Academia Piticilor și blocurile de pe strada Tazlău care sunt de 4 etaje. Acum ei vor să-l facă de 10 etaje ca și pe strada Parâng deși e evident că parcela ține mai degrabă de str Tazlau unde sunt 4 etaje”, au mai transmis vecinii.

Proiectul a fost contestat anul trecut de către activiștii de mediu care au tras un semnal de alarmă și cu privire la raderea unei părți a grădinilor, care dispar în întregime.

„Cerem ca grădinile informale de pe domeniul public să fie păstrate și formalizate ca grădini comunitare pentru a nu dispărea asemenea celor învecinate.Constatăm că în ciuda faptului că s-au cerut modificări din partea Primăriei la proiectul imobiliar, acestea au fost minimale. Miza ar fi realizarea unei construcții de dimensiuni mult mai mici, de 4 etaje, astfel încât cartierul să fie cât mai puțin înghesuit. Primăria face o greșeală autorizând acest proiect imobiliar. Nu știu niciun vecin din Mănăștur care să vrea un bloc de 13 niveluri în zonă, dar cu toții dorim să păstrăm cât mai mult din spațiul verde”, au transmis anul trecut activiștii de mediu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *