In vizor

Aeroportul Internațional Cluj și-a făcut parcare și o deschide și pentru publicul larg

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca pune la dispoziția pasagerilor o nouă parcare administrată chiar de către Aeroport, independent de celaltă parcare administrată în acest moment de GOTO Parking. 

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj vă aduce la cunoștință disponibilitatea închirierii unor locuri de parcare în cadrul parcării auto gestionată de către acesta, independent de parcarea administrată de societatea Goto Parking. Parcarea dispune momentan de un număr de 135 de locuri (cu planuri de extindere pentru viitorul apropiat), fiind situată în perimetrul aeroportuar, pe partea de Vest a Terminalelor Sosiri și Plecări. Accesul autovehiculelor în parcare se face din strada Traian Vuia.

Tarifele pentru noua parcare administrată de Aeroportul Internațional Cluj:

Consiliul Județean Cluj a aprobat la sfârșitul anului trecut demolarea unor construcții aflate în incinta Aeroportului, în locul acestora urmând să fie amenajată o parcare ce ar urma să fie folosită de angajații și invitații Aeroportului. Iată însă că directorul David Ciceo a decis să deschidă parcarea și pentru publicul larg, mai ales că întotdeauna a considerat că vechea parcare ar trebui să fie administrată de Aeroport pentru ca banii obținuți să ajungă la Consiliul Județean Cluj și la Aeroport în loc să ajungă la firma privată GOTO Parking. 

”Dacă Aeroportul ar administra parcarea s-ar crea locuri de muncă și bineînțeles ar fi foarte avantajos financiar pentru Consiliul Județean Cluj și pentru Aeroport. În 2016, firma privată care administrează parcarea a avut profit net de 1 milion de euro dintre care au plătit Consiliului Județean 66.000 de euro. Dacă noi am fi administrat parcarea, plăteam 50% Consiliului Județean, Consiliul Județean ar fi primit 500 de mii de euro și restul rămâneau la aeroport pentru dezvoltare”, a declarat David Ciceo.

De altfel și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin TIșe a considerat că este benefică o concurență, mai ales că în final ambele parcări vor ajunge cel mai probabil să fie administrate de către Aeroport. 

”Vor exista două parcări cu două intrări și ieșiri și care vor avea diferiți administratori și care vor avea între ele concurență. Partea aceasta de parcare va fi pentru angajații și invitații Aeroportului. Cu siguranță această investiție va influența și prețurile din parcare, astfel că ne bucură această concurență. Studiile de trafic pe care le vor face să nu creeze probleme de trafic și mai mult să existe intrări și ieșiri diferite pentru a fi taxate separat. Vor exista două parcări, una administrată de Aeroport și una administrată de o societate privată care va mai rămâne în contract atât timp cât mai are contract, iar în final se va ajunge probabil la o administrare în totalitate făcută de Aeroport”, a declarat Alin Tișe.

Parcarea din fața terminalelor Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. se află în administrarea societăţii GOTO PARKING  S.R.L. în baza unui contract de concesiune încheiat la nivelul anului 2010.

Pentru mai multe informaţii privind tarifele de parcare sau orice alte probleme avute vă rugăm să contactaţi societatea GOTO Parking SRL  la +40 738 761 997

TARIFE PARCARE GOTO Parking SRL

Abonament anual

1560 RON / 6 luni
2500 RON /12 luni

B. Parcare pentru pasageri sau însoţitori ai acestora

5′ – 10′ = 1 RON 
10′ – 30′ = 6 RON 
30′ – 60′ = 9 RON 
60′ – 2h = 18 RON 
2h – 5h = 33 RON 
5h – 24h = 57 RON 
24h – 2 zile = 121 RON 
2 – 7 zile = 210 RON 
7 – 8 zile = 267 RON 
8 – 15 zile = 407 RON

Administrare și închiriere cartelă acces parcare

110 RON 

Pierderea, neprezentarea sau deteriorarea tichetului

330 RON 

Pierderea cartelei magnetice

220 RON 

Un abonament de parcare dă dreptul de parcare pentru un singur autovehicul. Preţurile includ TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *