FOTOGRAFILA

URBANISM DE CUMETRIE ÎN FUNĂRIA LUI BOC: Aici cândva a fost verdeață, acum se-nalță un bloc

Cum vă ziceam ajungem și în zona Parcului Rozelor, terenurile pline de verdeață de pe malul Someșului dintre Parcul Rozelor și Parcul Victor Babeș. Primul ”cârlig” urbanistic pentru a se putea (”legal”) distruge zona de verdeață este un complex imobiliar construit mai demult și căruia i se spne ”Bucile lui Țigănaș”. Habar nu am de ce. Poate că e rotunjor așa, și poate cu referire la arhitect.

UPDATE: De sus se vede mai bine de ce i se spune ”Bucile lui Țigănaș (dați click pe poză):

După care ”ecologiștii” din Funăria lui Boc – să nu uităm, un băiat venit de mânat gâște de la țară, loc în care, dacă aveai curtea betonată până la buda din fundul curții, erai familie bogată, așa că e de înțeles dragostea sa pentru betoane, au avut de ce să dea liber la defrișat și la construit blocuri de n ori e”S” (subsol peste subsol) + n ori e”M” (mezanin peste mezanin) + de en ori ”P”e (mamalor) (parter peste parter) + de n ori ”E” (etaj peste etaj) și ”ER” (etaj retras peste etaj retras). La final dacă pot să fută și niște mansarde pe acoperiș, fut și niște mansarde pe acoperiș. Că le fut pe seama distrugerii calității locuirii municipiului, nu la ei în curte.

Aici cândva era verdeață, acum arată cum arată și se construiește mizeria asta care în mod cert are studiile de impact pe mediu superextracalifragilistice, studiul de trafic explicalidoișăn șamd. Chestii de indivizi trecuți prin școli degeaba și care-și fac urbanismul în familie. În nici un caz în folosul clujenilor, ci al stăpânilor lor, imobiliarii.

Clădirea din spate e ceva cămin pentru studnți al UBB Cluj-Napoca – mari iubitori de natură și ăștia… Poate nu știați, dar UBB Cluj-Napoca este printre cei mai mari ”imobiliari” din municipiu.

Veste ”bună” pentru iubitorii de natură și verdeață este că imobiliarii care au obținut dreptul de a aduce noroi în loc de ”verde” în zonă, au pus ochii și pe terenul vechii mori a Clujului care este mai jos de ”Bucile lui Țigănaș” înspre Parcul Rozelor (ce v-am arătat aici este în zona către Parcul Babeș-Bolyai). Deocamdată clădirea este lăsată în paragină să se prăbușească de la sine ca și fosta Casă a Călăului de pe strada Avram Iancu. Să poată intra în ”legalitate” de ”urbanism de cumetrie” cineva. Care poate deja e proprietar, dar nu poate să construiască că, deocamdată, ”monument istoric” și să poată declara Emil Boc că el s-a împotrivit cât timp clădirea era în picioare dar, așa, cu ea pe jos, primează interesul orașului. Și portofelul stăpânului său, imobiliarul.

Și terenul acela e mare. Mare cât pentru câteva ”coșciuge urbanistice” și ”buci” de-ale lui Țigănaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *