Rautacisme

URBANISM DE CUMETRIE A LA BOC: Plouă, se inundă străzile. De ce? Că în URBANISMUL DE CUMETRIE A LA BOC, nu se fac și canalizări, numai se betonează blocuri peste case

A plouat și, în mod previzibil, Cluj-Napoca, Orașul de 5 canalizări lipsă, s-au inundat străzile.

Nu, Boc nu e vinovat în viziunea lingăilor din propriul partid, vinovat e Bunul Dumnezeu că dă ploaie.

Dar dacă ar exista bun simț prin partidul acesta de cumetrie, fost PDL, actualmente PNL, s-ar realiza că numai betonând, numai lipind blocuri lângă case, fără să se mai dimensioneze și canalizarea, rezultatul inevitabil este același, la cea mai măruntă ploaie: inundație.

Să ne aducem aminte cum Emil Boc trăncănea, pe banii noștri, din fața unor microfoane prietenoase unde își face propagandă, că ”nu suportă ca după ploaie apa să băltească pe străzile Clujului”.

”Mă enervează! Au fost câteva zile de ploaie. Mergi și stai acolo, mă fratele meu, și vine câte o mașină care vrea să prindă semaforul și ia o baltă și te stropește din cap până în picioare. Din ce cauză? Nu poți să îl acuzi pe ăla că a mers puțin mai tare, poate că a avut 50 de km/h. Și dacă mergea cu mai puțin, tot te stropea. De ce? Pentru că unele lucrări sunt de proastă calitate. Înseamnă că acolo ori proiectantul, ori executantul sunt de vină, ori amândoi. Nu au făcut înclinația suficientă a străzii ca să se ducă apa în gura de canalizare.  Eu nu recepționez nimic până nu mergem cu cisterna cu apă și punem să vedem unde se duce apa. Dacă gurile de canal sunt puse mai sus și apa stă la trecerea de pietoni, acest lucru nu mai merge. Le-am spus: ”Măi băieți, acest lucru nu mai merge!”. Mă uit la fiecare recepție. Asta înseamnă calitate, până a ultimul detaliu”, a dat pe gură Emil Boc, pentru cei care i se mai uită în gură, fără să vadă minciuni.

Zău? Ce-am mai râs!

Te duci pe praospăt ”renovatul” Bulevard 1 Decembrie 1918 și apa băltește la fiecare ploaie.

Și așa este în fiecare an, pe orice stradă ”renovată” a Clujului.

2016:

2018:

2019:

2021:

Poate se uită Boc în oglindă și zice: ”Măi băiete, atâția ani de minciuni ordinare nu mai merge!”

Și-și dă demisia.

 

FOTOCREDIT: Ziar de Cluj (arhivă), Clujul Civic, Info Trafic Cluj