Din oras

Urbanism a la Cluj. Fără mască

Urbanismul clujean oferă zilnic noi motive de nedumerire. După Hotelul „Coșciugul” de pe strada Avram Iancu, specialiștii din comisia de urbanism din cadrul Primăriei au făcut loc și pentru un „vapor” între case. Cu toate specificațiile și pretențiile aferente unui asemenea hibrid între blocuri și case.

În loc de geamuri, hublouri, mici deschizături pentru aerisire. De lumină nici că e nevoie. Un vaporaș cu regim de înălțime dubios, plasat între case la calcan, a fost ulterior umbrit de o minunăție de bloc, la care se lucrează intens.

așa arăta zona surprinsă pe imaginile oferite de google maps

Peisajul urbanistic pestriț de pe strada Traian este completat de traficul infernal de pe această uliță, în permanență blocat.

Blocate sunt și trotuarele de autoturismele parcate neregulamentar. 

Aici, chiar în zona semi-centrală a orașului, Clujul verde, digital și rezilient, cu o calitate a vieții tot mai ridicată, poate fi admirat în toată splendoarea sa. 

Desigur, nu trebuie să aveți rezerve.

La Cluj totul este legal, cu avize și autorizații de construire. Cu tot mai puține autoturisme și tot mai multe autobuze electrice. Cu spații generoase pentru pietoni. 

E Clujul care nu încape pe paginile de socializare ale reprezentanților administrației locale, care nu beneficiază de reclama necesară. 

Dar pe care clujenii, fie ei pietoni, șoferi ori bicicliști, tineri sau vârstnici, care locuiesc cu chirie ori dețin un apartament propriu de 18 mp îl cunosc și îl străbat zi de zi la pas, blocați între mașini ori între case…

Urbanism a la Cluj… fără mască 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *