In vizor

UPDATE Prefectul Mircea Abrudean vrea anchetă în cazul închiderii Colegiului Național George Coșbuc: „Decizia s-a luat fără avizul organismelor abilitate”

UPDATE 24.09.2020: 

Corpul profesoral de la Colegiul Național ”George Coșbuc” Cluj susține decizia directorului Valentin Maxim Oros de a închide școala după apariția a patru cazuri de COVID 19.

”Noi, membrii corpului profesoral al Colegiului National GEORGE COȘBUC, ne exprimăm susținerea față de conducerea instituției, în speță față de Domnul Director Valentin Maxim Oros, în cazul gestionării situației de criză generate de apariția unor cazuri de SARS COV-2 în rândul câtorva elevi din cadrul școlii.

Considerăm că toate măsurile luate, propuse de către cadrele didactice, au fost adoptate exclusiv în scopul de a preveni răspândirea SARS-COV-2 în comunitatea școlară. Încă din seara zilei de 23.09.2020, după confirmarea primelor patru cazuri de elevi infectați, părinții au fost informați în acest sens prin canalele curente de comunicare cu aceștia și li s-a propus ca, în data de 24.09.2020, cursurile să se desfășoare în sistem on-line. Menționăm că majoritatea părinților au confirmat primirea informațiilor și au aderat la recomandarea propusă exclusiv pentru data de 24.09.2020. De asemenea, dorim să aducem la cunoștința opiniei publice faptul că elevii ai căror părinți nu au confirmat primirea informării, precum și a propunerii de desfășurare on-line a cursurilor în data de 24.09.2020, au fost așteptați la școală de către cadrele didactice.

Subliniem că propunerea cadrelor didactice de a trece la scenariul on-line s-a referit strict la ziua de joi, 24.09.2020, neexistând o decizie a conducerii Colegiului de a închide unitatea de învățământ și de a trece la scenariul roșu (ore exclusiv on-line) Mai mult, am fost informați că direcțiunea școlii a urmat toți pașii prevăzuți de lege, comunicând în scris tuturor organelor competente situația apărută în cadrul școlii și solicitând recomandări din partea acestora (Inspectoratul Școlar Județean, DSP Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgența)”, precizează profesorii de la Colegiul ”George Coșbuc”.

 

UPDATE: Prefectul Mircea Abrudean susține că decizia de a menține elevii acasă s-a luat de către directorul instituției, fără consultarea autorităților abilitate.

„Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasa, daca a existat, s-a luat fara avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații sa se ia masuri in nume personal, fara a se respecta prevederile legale în vigoare. Decizia inchiderii scolii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP”, a precizat acesta.

 

Mai mulți părinți ai elevilor de la Colegiul Național George Coșbuc au primit mesaje și telefoane din partea profesorilor prin care au fost informați că patru elevi au fost confirmați cu COVID, iar ceilalți copiii trebuie să rămână acasă. Mesajul a venit în jurul orei 22, iar majoritatea părinților, deja speriați pentru siguranța copiilor, caută soluții în miezul nopții cu privire la cum vor proceda mâine, când școala va fi închisă. 

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a explicat astăzi că la nivelul județului sunt 25 de elevi infectați cu COVID 19, care provin din 19 unități de învățământ din Cluj-Napoca, Turda, Dej și alte comune. De asemenea, 12 cadre didactice din Cluj-Napoca, Dej și Huedin au fost și ele depistate cu coronavirus. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *