Justitie

Fostul comandantul de la DEJ, Alin Câmpean, a scăpat de amenda primită pentru cheful de pe Valea Tărpiului

Ziar de Cluj a prezentat în primăvară, în perioada stării de urgență, cum polițiștii de la Dej se chefuiau cu intelopi, evazioniști, pești și alți indivizi cu istoric infracțional. Deși în prima fază, în cazul comandantului de la Dej, Alin Câmpean, s-a mințit cu nerușinare și s-a susținut că fotografia prezentată de publicația noastră era făcută înainte cu șase luni, până la urmă adevărul a ieșit la iveală. 

Cheful a avut loc pe 2 aprilie, în plină stare de urgență, și a avut loc pe Valea Tărpiului, în apropiere de Dej. Alin Câmpean a apărut alături de mai mulți grei din lumea interlopă, dar și cu Viorel Federiga, fost şef al Căpităniei Portului Dej, azi preşedinte al CA al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Printre măsurile luate în acest caz s-a numărat și aplicarea unei sancțiuni contravenționale pe numele comandantului de la Dej, ca mai apoi acesta să fie înlăturat de la conducerea Poliției Dej și adus la Cluj-Napoca pe o funcție inferioară. 

Potrivit ordonanțelor de atunci, Alin Câmpean a încălcat dispozițiile legale și s-a ales cu o amendă între 1.000 și 2.000 de lei. Ulterior, Curtea Constituțională a României a decis că aceste amenzi au fost aplicate nelegal, deci pot fi anulate în instanță. 

Astfel, Alin Câmpean a contestat procesul verbal prin care era sancționat și a obținut anularea acestuia: 

„Admite plângerea contravențională formulată de petentul Câmpean Alin în contradictoriu cu intimata Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. Anulează procesul verbal seria PCJX nr. 0335151/27.04.2020. Cu drept de apel in 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Dej”, se arată în soluția dată de instanță. 

Vezi și:

O captură cu un pește mare din Poliția Dej – Alin Câmpean într-un grup de 5, la o ieșire în aer liber în 13 aprilie

“Boşilor” Dejului li se pare că au dezlegare de la Ordonanţele militare. În atenţia prefectului Clujului, Mircea Abrudean: CEREM ANCHETĂ! Legea nu se aplică numai “populimii”

Haideți să lămurim câteva aspecte despre comandatul Alin Câmpean, eliberat din conducerea POLIȚIEI DEJ/ COMUNICATUL IPJ CLUJ

Poliția DEJ are comandant NOU. Cine este PROFESIONISTUL, cu peste 20 de ani de vechime în judiciar, care vrea să schimbe lucrurile la ”Caracal de Cluj”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *