Jos palaria

Unul dintre cei mai iubiți participanți la Electric Castle și Untold îi învață pe români cum să poarte corect masca de protecție

A participat, fără excepție, la ultimele ediții ale Untold și Electric Castle și, de fiecare dată, a făcut furori. În fapt, a ajuns cunoscut tocmai datorită participării la aceste evenimente. Desigur, nu a venit până în Cluj pentru distracții, ci ca să asigure buna desfășurare a evenimentelor care au  consacrat Clujul.

Șuier, ciobănescul german Alsacian, aflat în posesia Poliției Române, a făcut anul acesta o pauză de la festivaluri. Totuși, e în continuare la datorie și, dacă până acum se implica activ în depistarea substanțelor ilegale la evenimente, în contextul epidemiei de coronavirus, s-a adaptat și acum este implicat în prevenirea răspândirii virusului. Așa se face că ciobănescul a ajuns din nou în atenția fanilor, printr-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, în care îi învață pe români cum să poarte corect masca de protecție.

În postare, câinele polițist apare în patru ipostaze. În trei dintre ele și-a pus masca greșit, ba pe o ureche, ba pe cap sau sub bot. În cea de-a patra fotografie, Șuier apare cu masca pusă corect.

Șuier este un câine polițist specializat în găsirea substanțelor ilegale. Numele l-a primit pe când era doar un pui și când, în loc să latre, reușea doar să scoată un șuierat. Cu timpul, a devenit cel mai cunoscut câine al Poliției Române. Periodic, Ministerul Afacerilor Interne vorbește despre el, spre deliciul internauților.

Cele mai cunoscute postări cu Șuier sunt de la ultimele ediții ale Electric Castle și Untold. În 2018, acesta și-a anunțat prezența la Untold printr-o postare inedită pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne.

„Eu am ajuns!
Știu că la #Untold niciun lup nu va sta jos, dar îmi doresc ca toți să rămână în picioare, inclusiv la after!
No, amu distracție faină… am zis faină, nu interpretați!”

În vârstă de 5 ani, câinele polițist locuiește în Sibiu, la Centrul Chinologic al Poliției Române.

Alte postări care l-au făcut vedetă pe Șuier:

„Ne-ați întrebat când doarme Șuier… simplu, exact când colegii din dreapta lui nu dorm!”

„Dacă vreți să faceți poze cu el o să fie bucuros.
Dar să știți că are mirosul fin… FOARTE FIN!”

surse foto: Ministerul Afacerilor Interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *