Din oras

Untold incaseaza un sfert din vanzarile comerciantilor din Parcul Central, care au piperat preturile in perioada festivalului

O data cu startul Untold Festival au crescut si preturile pe care le practicau comerciantii in Parcul Central. Aceleasi produse care se vindeau si pana ieri pe aleile parcului astazi aproape si-au dublat preturile. Diferenta de bani o incaseaza organizatorii Untold – cei care primesc cota parte din valoarea totala a vanzarilor din urmatoarele zile, de pana la 25% din valoarea vanzarilor.

Daca pana ieri un hot-dog costa 5 lei, un suc 4 lei si un sandwich 5,5 lei, aceleasi produse costa aztazi 7 lei, 8 lei si 9 lei. Iar o cafea cu lapte pe teritoriul festivalului costa 10 lei. Preturile sunt piperate chiar si pentru un eveniment de o asemenea anvergura. Diferenta e cu atat mai socanta cu cat clujenii erau obisnuiti cu preturi mult mai mici pentru aceleasi produse. De exemplu, daca baietii de la taraba de langa lac vindeau ieri hot-dog-ul cu 5 lei, azi e 7 lei.

Nu avem ce face, trebuie sa platim organizatorilor cota parte din vanzari, peste 20% din valoare”, spune unul dintre tineri.

Acelasi lucru se intampla si in cazul celorlalti comercianti care au punctul de lucru in Parcul Central si au fost acaparati in aceste zile de cei de la Untold Festival. Cu totii au crescut preturile, tocmai pentru a putea plati mai departe o parte din incasari, catre organizatori.

Nu eu am decis pretul produselor, a fost o sedinta mare, cu sefii”, spune vanzatoarea de la Pralina, incercand sa scuze preturile foarte mari.

Ieri, un sandwich ciabatta costa 5,5 lei, azi e 9 lei. Si celelalte produse si-au marit considerabil preturile. Daca zona foodcourt nu este inca accesibila publicului, pe aleile parcului exista o serie de tarabe de unde festivalierii isi pot cumpara o cafea cu lapte pentru 10 lei. Iar daca vor sa cumpere un kurtos kalacs, vor scoate din buzunar 12 lei. Ieri costa 8 lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *