In vizor

UNTOLD finanțează și anul acesta concediile clujenilor

Ca de obicei, clujenii profită la maxim de Festivalul Untold. Pentru că în unele zone nivelul decibelilor ajunge să fie insuportabil, mulți familiști, și nu numai, aleg să meargă în vacanță în perioada UNTOLD și să își închirieze spațiile locative la prețuri exorbitante.

Majoritatea anunțurilor apar în ultimul moment când turiștii sunt dispuși să dea oricât pentru un pat și un duș. Iar clujenii profită din plin. Unii au ales să își închirieze jumătate de cameră, alții cabane fără apă și curent. Toate la prețuri care în mod normal ar fi luate în râs.

600 de lei ar trebui să plătească un turist pentru o bucățică dintr-o cameră, despărțită de o perdea. Pe o amărâtă de saltea, proprietarul acceptă și două persoane.

cazare untold

Undeva în Cluj, un alt proprietar cu imaginație își oferă spre închiriere cabana de vacanță. Mult spus cabană, abia dacă intră 2 persoane înăuntru însă prețul e cel care face diferența. 500 de lei ar trebui să plătească cei care vor accepta să stea într-un loc fără apă sau curent.

cazare untold

Nici zonele dinafara Clujului nu sunt mai prejos. În Sardu, un proprietar își închiriază casa nefinisată la prețul de 1000 de lei.

cazare untold

Același preț îl cer și proprietarii din Mihai Viteazu pentru o casă cu două camere și o bucătărie care arată ca pe vremea bunicii.

cazare untold

Aceeași bucătărie, de data aceasta situată în buricul târgului, proprietarii cer 2.000 de lei.

cazare untold

Tot din categoria un pat și o saltea e și un beci situat în oraș, pe care proprietarul cere nu mai puțin de 450 de euro.

cazare untold

Alții, însă, sunt mai darnici și pentru un pat cer doar 180 de euro.

cazare untold

În cămine e și mai bine. 300 de lei e un pat într-o cameră unde sunt înghesuiți în jur de 15 turiști.

cazare untold

Și că tot vorbim de cămine, chiar și studenții care stau în chirie și rămân în Cluj pe perioada verii au găsit soluția inedită de a subînchiria camerele. Unii au ales să își răstrângă spațiul locativ și să se mute mai mulți într-o cameră așa încât cele rămase să poată fi închiriate.

cazare untold

Cei mai simpatici sunt, însă, familiștii care și-au postat imagini cu copii și jucării. Unii au și cerințe ca UNTOLDiștii să nu facă gălăgie și să păstreze curățenia. Prețurile variază între 400 și 600 de euro, în funcție de mărimea apartamentelor și de dotări.

 

cazare untold

cazare untold

cazare untold

cazare untold

cazare untold

 

Întrebarea care rămâne valabilă de mai mulți ani, apare și anul acesta. E interesant de știut dacă cei care își subînchiriază apartamentele au declarat veniturile la ANAF și dacă nu, ce fac inspectorii în privința asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *