In vizor

UNTOLD 2016 – Incasari de 1 milion de euro fara niciun artist anuntat

Afacerea UNTOLD prospera inca dinainte sa fi anuntat vreun nume de artist ce va fi prezent la editia cu numarul doi a festivalului de la Cluj. Conturile SRL-ului condus de Bogdan Buta si Sorin Gadola vor arata, maine, o cifra de 4 milioane de lei. 

Cei 400.000 de euro acordati de Primaria Cluj-Napoca anul trecut au pus pe roate o afacere personala de succes. Banii tuturor clujenilor, incasati din taxe si impozite, l-au transformat pe Bogdan Buta intr-un adevarat magnat, cu acordul si mai ales cu ajutorul primarului Emil Boc. Un eveniment ce “a fost gandit pentru promovarea orasului in 2015”, an in care Clujul a fost Capitala Europeana a Tineretului, s-a transformat, in doar cateva luni, intr-o afacere personala ce incaseaza milioane de euro. Pe scurt, Primaria Cluj-Napoca a alocat bani publici pentru UNTOLD Festival, creand premisele unei afaceri private. Noutatea a fost confirmata in urma cu o saptamana, de organizatorii evenimentului: Bogdan Buta si Sorin Gadola au infiintat anul acesta SC Untold SRL, entitate juridica care va organiza a doua editie a festivalului. 

Afacere privata nascuta din bani publici

Cu succesul de anul trecut drept carte de vizita, organizatorii festivalului incaseaza deja milioane de euro fara sa faca nimic. Inca n-a fost anuntata decat data editiei cu numarul doi a festivalului, iar banii au inceput sa curga. Fara un headliner pe afisul UNTOLD 2016, Bogdan Buta si Sorin Gadola au incasat deja 2,5 milioane de lei. Iar maine vor incasa inca 1,5 miioane de lei, fara taxe, din vanzarea unei noi serii de bilete erarly bird. 

La finalul saptamanii trecute, organizatorii au incasat, fara sa anunte niciun headliner pentru festivalul ce va avea loc in vara anului viitor, 2,5 milioane de lei. Este vorba despre suma incasata in urma vanzarii primelor 10.000 de abonamente, ce au fost epuizate, in urma cu o saptamana, in mai putin de o ora de la punerea lor in vanzare. Pretul unui bilet a fost 222 lei plus taxe. 

Acum, UNTOLD pregateste inca o serie de 5.000 de abonamente Normal Acces si 500 de abonamente VIP Acces pentru cei inregistrati pe www.untoldfestival.com. Acestea vor fi puse in vanzare vineri, 30 octombrie, la ora 14.00. Cele 5.000 de abonamentele fac parte din categoria Early Bird si acopera accesul general pentru toate cele 4 zile de festival. Pretul acestora este de 250 lei plus taxe. Un calcul simplu arata faptul ca in buzunarele organizatorilor vor intra inca 1,25 milioane de let, fara taxe. Seria limitata de 500 de abonamente VIP se vinde la pretul de 500 lei plus taxe. Adica alti 250.000 de lei, tot fara taxe. 

In total, maine, SRL-ul condus de Bogdan Buta si Sorin Gadola, va avea deja 4 milioane de lei in conturi, bani incasati din vanzarea a 15.500 de abonamente la UNTOLD Festival. Asta in conditiile in care organizatorii preconizeaza ca vor avea un numar de 300.000 de participanti la editia cu numarul doi a festivalului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *