Afacerea zilei

Unix Auto e pe pierderi serioase în 2019: minus 1,6 milioane euro. Datoriile se apropie de 36 milioane euro

Ultimii doi ani nu au fost deloc profitabili pentru distribuitorul de piese auto Unix Auto Cluj, companie deținută de Unix Auto KFT Ungaria, controlată de antreprenorul Zombori Antal. Atât în 2018 cât și în 2019 a mers pe pierderi tot mai mari. Dacă în urmă cu doi ani, a declarat pierderi de peste 186.000 euro, anul trecut a avut un minus de aproape 1,6 milioane euro.

Și datoriile firmei clujene sunt foarte mari. În 2019, Unix Auto a avut datorii de 35,7 milioane euro, față de 33 milioane euro în anul 2018. Numele companiei din Cluj apare și în numeroase dosare în instanță, majoritatea cu obiect al cauzei încuviințare executare silită (apare creditor în mare parte din dosare), cerere de valoare redusă (apare ca reclamant) sau somație de plată (apare creditor).

Cifra de afaceri a companiei din Cluj a fost însă în creștere însă în ultimii șase ani. În 2019, Unix Auto Cluj a rulat o cifră de afaceri de 81 milioane euro, mai mult cu 3,4 milioane euro față de anul 2018. În 2014 cifra de afaceri a Unix Auto a fost de aproximativ 40 milioane euro.

Numărul mediu de angajați pe care îi avea Unix Auto Cluj anul trecut este 850.

Unix Auto Cluj a fost deschisă în 1998. Compania este deținută de antreprenorul Zombori Antal, care a fondat Unix Auto în 1990 în Ungaria, iar opt ani mai târziu și-a extins operațiunile în România. În prezent, rețeaua companiei este formată din 170 de filiale în Ungaria, România și Slovacia.

Aprovizionarea se efectuează prin parcul propriu de camioane, care numără peste 2.000 de autovehicule, iar stocul de marfă conţine peste 10 milioane de piese de schimb.

În 2005, Unix Auto KFT Ungaria a primit invitația de înscriere în Grupul ATR, asociația celor mai mari importatori și distribuitori din lume de piese de schimb pentru automobile. În 2016 a fost declarată compania anului în Ungaria.

Unix Auto colaborează cu peste 500 de furnizori din industria auto, precum Bosch, Castrol, Continental, Delphi, Hella, Luk, Mahle, Mann Filter, Optimal, Meyle Products, Ruville, Sachs, Textar, TRW, Valeo, Varta, Wabco, Walker, Zimmermann şi alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *