In vizor

Universitatea Tehnică va construi un nou cămin în complexul Observator

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca își propune să modernizeze complexul de cămine Observator, în acest sens a realizat un Plan Urbanistic Zonal de regenerare urbană a zonei ce urmează să fie dezbătut la următoare ședință a Comisiei de Urbanism.

Tema propune regenerarea urbana a complexului Observator prin interventii pe terenurile aflate in proprietatea UTCN, in vederea cresterii calitatii serviciilor oferite studentilor, dupa cum urmeaza:  

• Construirea unui nou camin studentesc 

 • Construirea a doua noi cladiri cu functiuni mixte care sa ofere spatii pentru activitati complementare celei de cazare a studentilor si celor didactice sau de cercetare din zonele invecinate  

• Reamenajarea spatiilor verzi si a aleilor si circulatiilor de incinta in vederea amenajarii de spatii pentru sport si activitati in aer liber (finess, alergare, amfiteatru in aer liber, plantatii noi de arbori, spatii de sedere si relaxare)  

• Amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete 

Campusul a fost construit in perioada anilor 60, înaintea dezvoltării Cartierului Zorilor (apărut mai tarziu, in anii 80). Ulterior zona s-a densificat și numărul de studenți care locuiesc în prezent în campus dar și în zona învecinată îl depășește pe cel estimat initial. Deși numărul de studenți e mai mare, serviciile oferite acestora nu au cunoscut creșteri notabile. 

Terenul studiat și cuprins în zona care va fi reglementată prin acest Plan Urbanistic Zonal este în prezent ocupat de sapte camine studentesti (din care 5 in proprietatea UTCN, o cladire mixta (cantina, biblioteca, club studentesc), decanatul Facultatii de Arhitectura si Urbanism si anexe. 

Principala măsură legată de valorificarea cadrului natural este plantarea de noi arbori si amenajarea de locuri de loisir in aer liber. 

Față de locurile de parcare pentru automobile existente se propune amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete. În vederea creșterii siguranței pietonale, în zona trecerii de pietoni de pe strada Republicii, gardul campusului UTCN se va retrage cu 4 m. față de aliniamentul de la strada Republicii. 

Numărul solicitărilor pentru locuri în cămine este în creștere de la an la an, astfel că un nou cămin va fi foarte util pentru studenții care aleg să urmeze cursurile Universității Tehnice. Clujul este căutat tot mai mult de către studenți, ceea ce obligă Universitățile să investească în infrstructură și să le ofere studenților condiții cât mai bune. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *