Din oras

Universitatea de Artă și Design vine la Culturepreneurs 20/21 cu o „gândire artistică”

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca va susține în cadrul proiectului Culturepreneurs 20/21 un modul îndrăzneț care își propune să modeleze gândirea participanților înspre o zonă mai artistică și mai orientată spre rezolvarea problemelor. Modulul de „gândire creativă” s-a născut din nevoia de a ne imagina și asuma noi modalități de gândire într-un context social aflat în continuă schimbare.

„Cu alte cuvinte, gândirea artistică facilitează procese mentale apte să integreze neprevăzutul și să identifice soluții originale, adică ne poate ajuta în gestionarea unui viitor socio-economic imprevizibil.”, a arătat Mara Rațiu, prorector în cadrul Universității de Artă și Desing Cluj-Napoca, pentru divizia de inovare care se ocupă cu implementarea proiectului Culturepreneurs.

Alături de modulul de „gândire artistică”, participanții vor participa în prima etapă a proiectului și la cursul de Business Essentials și cel de Digitalizare. Prima etapă se va desfășura în perioada 21 septembrie-14 decembrie. Ulterior, artiștii și antreprenorii care vor ajunge în etapa a 2-a vor avea la dispoziție trei module din care să aleagă (Gamification, Design de Produs, Conținut Audiovizual Inovator), iar acestea se vor desfășura în perioada 11 ianuarie-19 martie 2021.

Culturepreneurs este un program de educație antreprenorială implementat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

Proiectul este dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative și este primul astfel de program finanțat de către Urban Innovative Actions în Europa de Est. La Culturepreneurs vor participa 80 de persoane din sectoarele culturale și creative, cu deschidere către tehnologie și antreprenoriat, interesați să dezvolte proiecte sustenabile. Participarea este gratuită, iar cei mai buni vor primi premii în bani pentru a-și pune ideile în aplicare.

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *