Afacerea zilei

iQuest Technologies, companie cu peste 700 de angajați, a înregistrat profit aproape dublu de la un an la altul

iQuest Technologies, companie cu profil de activitate realizarea soft-ului la comandă (software orientat către clienți), a înregistrat o creștere importantă anul trecut, în comparație cu anul 2018. Cu sediul central în Germania, iQuest Technologies și-a început activitatea în 1998 și are peste 700 de angajați. Compania a fost înființată de antreprenorul clujean Cornelius Brody, care a emigrat în Germania după ce a absolvit facultatea în Cluj-Napoca.

În 2019, compania din Cluj a înregistrat o cifră de afaceri de 32 milioane euro, în creștere față de anul precedent când a avut o cifră de afaceri de 28,4 milioane euro. Și profitul iQuest Technologies a înregistrat o creștere în ultimii doi ani. Dacă în 2018 a declarat un profit net de peste 900.000 lei, în anul 2019 a ajuns la un profit net de peste 1,7 milioane euro.

Numărul mediu de angajați ai companiei din Cluj a fost anul trecut de 600.

Potrivit profit.ro, iQuest Technologies Cluj-Napoca face parte din grupul iQuest, cu operațiuni și în Germania, care în 2018 a vândut pachetul majoritar de acțiuni către grupul german de IT Allgeier – un business de circa 600 milioane euro.

În 2018, iQuest Technologies SRL Cluj-Napoca, cea mai mare companie din România a grupului iQuest a fuzionat prin absorbție cu iQuest Technologies SRL Brașov și iQuest Solutions SRL Sibiu, al căror business cumulat a atins 39,2 milioane de lei în 2018.

În 2017, sediul IQuest Technologies s-a mutat în clădirea renovată a fostei fabrici Flacăra. Înainte de relocare, compania din Cluj avea trei birouri în Cluj-Napoca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *