Din oras

Universitatea Babeș-Bolyai cumpără hotelul Onix cu 4,6 milioane €

După ce în iulie anul trecut Universitatea Babeș-Bolyai achiziționa Hotelul Opera Plaza, în urma unei tranzacții de 9 milioane de euro, pentru a organiza sediul Facultății de Drept, acum UBB Cluj-Napoca întreprinde demersuri pentru achiziționarea unui alt spațiu: hotelul Onix. 

UBB a mai achizitionat în trecut 2 hoteluri, Hotelul Topaz și Opera Plaza.

CITEȘTE ȘI: Universitatea Babeș-Bolyai a cumpărat Hotelul Opera Plaza cu 9 milioane de euro. Imobilul va găzdui sediul Facultății de Drept

Universitatea Babeș Bolyai va achiziționa hotelul Onix, iar investiția se ridică la suma de 4,6 milioane de euro, potrivit efainlacluj.ro

Recent UBB a început demersurile pentru cumpărarea hotelului Onix.

De această clădire vor beneficia studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, potrivit unui document semnat anul trecut de rectorul Daniel David. 

Hotel Onix din Cluj-Napoca este alcătuit din 2 corpuri clasificate la 4 stele, respectiv 3 stele, cu o capacitate totală de 64 de camere.

„La UBB avem un deficit major de spaţii academice, atât pentru educaţie, cât şi pentru cercetare.

Spre exemplu, numai anul trecut (2020) numărul de studenţi a crescut faţă de 2019 cu 6% (cu 11% la master).

În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi şi un proces de dezvoltare. Studenţii au nevoie de medii moderne de învăţare (nu mai pot sta ca pe vremuri, inclusiv a mea, înghesuiţi în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spaţii moderne şi adecvate standardelor de astăzi.

După ce acoperim nevoile absolut necesare de spaţiu fizic, dezvoltările se vor face în principal în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi şi de la planurile de facultate am gândit ca rector, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investiţional pe termen lung”, afirma rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Hotelul Onyx este deținut de omul de afaceri Augustin Baciu, care deține și hotelul Alpin din Băișoara. Și acest imobil este scos la vânzare de câțiva ani, însă nu a trezit interesul niciunui investitor. 

CITEȘTE ȘI: Nimeni nu vrea să cumpere Hotelul Alpin din Băișoara, scos la vânzare de patru ani. Augustin Baciu a lăsat din preț, dar degeaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *