Jos palaria

Jos pălăria, Dragoș Damian! Terapia Cluj-Napoca a trimis în Ucraina un TIR cu medicamente – FOTO

Compania de medicamente Terapia Cluj-Napoca a trimis, astăzi, un TIR plin cu medicamente în Ucraina, grav afectată de războiul care a început ieri, 24 februarie.

„Compania Farmaceutica Terapia Cluj-Napoca a raspuns prompt apelului CNSU pentru a trimite asistenta medicala de urgenta in Ucraina si astazi, 25 februarie, am incarcat in autotrailerul ISU medicamentele analgezice si antibiotice care ne-au fost solicitate si care vor fi livrate in zona de razboi. Suntem onorati sa putem contribui la sprijinul pe care Romania il da pentru ajutorarea vecinilor nostri care trec cu eroism printr-o perioada extrem de grea.

Ne mentinem angajamentul de a contribui in continuare cu medicamente si suport financiar pentru a sustine ajutorarea prietenilor din Ucraina.

Uram “Drum Bun” transportatorului ISU si speram ca medicamentele sa ajunga cat mai repede la cei care au nevoie”, a transmis Dragoș Damian, CEO Terapia.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj a asigurat, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, transportul de medicamente.

Terapia a donat Ucrainei peste 18.000 de cutii de medicamente generice, printre care amintim analgezice și antiinflamatoare. Medicamentele trebuie să fie păstrate la temperaturi constante, astfel că pompierii clujeni au pus la dispoziție un autocamion dotat cu un agregat pentru menținerea constantă a temperaturii.

După ce au încărcat cutiile cu medicamente, pompierii au plecat spre Vama Siret. Pe drum vor face joncțiunea cu un convoi similar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași. În cele din urmă, cutiile cu medicamente vor fi depozitate la punctul de frontieră, pentru a putea fi distribuite de autoritățile din țara vecină.

Jos pălăria pentru Dragoș Damian și ISU Cluj pentru gestul de astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *