Din oras

Universitatea Babeş-Bolyai a decis SUSPENDAREA cursurilor. Studenții vor RECUPERA perioada vizată!

Consiliul de Administrație al UBB a decis suspendarea temporară a cursurilor, dat fiind măsurile implementate la nivel național împotriva COVID 19 – Noul Coronavirus. Cu toate acestea, cei de la UBB Cluj susțin că vor exista ore suplimentare pentru recuperarea activității.

La sfârsitul lunii februarie Universitatea de Medicina și Farmacie Cluj a anunțat suspendarea cursurilor și mutarea acestora pe platforme online accesibile studenților, pentru a preveni răspândirea noului CORONAVIRUS. Prima masura a fost prenungita saptamana trecuta pentru alte 14 zile. Marti, 10 martie, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat luarea aceleiași măsuri: cursuri suspendate și platforme online de predare. 

„În contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru reducerea riscurilor de răspândire a infecției cu noul Coronavirus, Universitatea Babeş-Bolyai își va suspenda temporar, în perioada 11-22 martie 2020, activitățile didactice față în față. Decizia adoptată marți, 10 martie 2020, de Consiliul de Administrație al UBB ca măsură de prevenție, presupune suspendarea temporară a cursurilor față în față, precum și a altor activități derulate în cadrul Universității, care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, prelegeri, workshop-uri, competiții sportive, spectacole programate pentru perioada următoare)”, au precizat reprezentanții UBB Cluj. 

Conform deciziei conducerii UBB, activitățile didactice vor fi organizate în sistem online, activitățile care nu pot fi derulate prin intermediul platformelor electronice urmând să fie recuperate.

Activitățile administrative și de cercetare din cadrul universității vor continua să se desfășoare.

Decizia a fost adoptată în contextul măsurilor de prevenție aplicate deja la nivelul Universității cu privire la informarea comunității UBB și la asigurarea standardelor de igienă, precum și în contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-COV-2 și al Hotărârii privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, adoptată luni de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (Hotărârea nr. 6/09.03.2020)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *