Sunt pline paginile de socializare de imagini cu zăpadă. Dacă unii s-au bucurat de primul om de zăpadă sau primul săniuş, alţii au fost dezamăgiţi de „promptitudinea” cu care au acţionat cei care ar trebui să cureţe trotuarele. Iar ghinioniştii au tras ponoasele dezinteresului.
„Noi avem un om care face curat pe scară şi tot el şi deszăpezeşte şi împrăştie sare. Vecinul chiar a fost luat prin surprindere, că nu are telefon deştept şi internet să afle cum va fi vremea, dar a adus repede sare din casă şi şi-a făcut treaba. O să cumpere şi d-aia ce trebuie ca să nu se facă gheţuş”, ne spune un domn care se chinuie să traverseze totuarul din dreptul parkingului Minerva.
Asociaţiile de locatari şi magazinele îşi curăţă petecele de trotuare aferente. Dar în dreptul clădirilor primăriei cine curăţă?
„Mi-e şi teamă să înaintez. Ieri a ajuns fata la spital, şi-a scrântit un picior, că a alunecat. Dacă pic şi eu, cred că-mi trosnesc toate ciolanele”, spune o mamaie care se agaţă de braţul unui tânăr care se oferă să o treacă de zona periculoasă.
La Unitatea de Primiri Urgenţe a fost un sfârşit de săptămână agitat, însă „normal” pentru aceste prime zile cu zăpadă. S-au prezentat 11 persoane cu diverse simptome după „căderi de la acelaşi nivel”.
„La camera de gardă de la Secţia clinică ortopedie, de sîmbătă şi până azi-dimineaţă s-au efectuat un total de 72 de consultaţii, din care 25 fracturi, 2 luxaţii, 19 entorse”, ne informează, la solicitarea Ziar de Cluj, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. Dintre pacienţii cu fracturi 7 au fost internaţi, iar 18 au beneficiat de imobilizări ale membrelor afectate.
Medicul a precizat că numărul de cazuri este unul normal pentru această perioadă a anului.
Adică, din cauza celor care nu îşi fac treaba, e normal să alunece mai mulţi copii, mai mulţi varstnici, mai mulţi clujeni.
Şi e normal ca oamenii să îşi fractureze sau să îşi luxeze mâini sau picioare, pentru că nu se curăţă trotuarele de gheaţă şi zăpadă.