Anchete

Ungureanu despre dezinfecția blocurilor din Florești: este făcută de o firmă fără autorizație și cu substanțe care lasă urme albe pe ușile oamenilor

Mai mulți locuitori din Florești reclamă faptul că în unele blocuri substanța folosită pentru dezinfecția scării și a spațiilor comune le-a lăsat urme albe pe preți și pe uși, urme care nu pot fi șterse. 

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu dezvăluie faptul că firma care se ocupă de dezinfecție în Florești, Lukacom, nici nu are autorizație de la Direcția Sanitar Veterinară.

”Primarul grobian al comunei Florești de lângă Cluj-Napoca, penelistul Șulea, a angajat să se ocupe de dezinfecția anti-Covid o firmă pe nume Lukacom care nu avea autorizare din partea DSVSA să se ocupe de asemenea operațiuni. Acțiunea neautorizată efectuată cu surle și trâmbițe de această firmă care s-a ocupat de deszăpezire și-a făcut treaba indicată de primar în mare bătaie de joc. Priviți cum s-a aruncat pe clanțe soluții pe bază de clor despre a căror compoziție nu știe nimeni nimic”, potrivit deputatului Emanuel Ungureanu.

De cealaltă parte, primarul comunei Florești Horia Șulea dă asigurări că substanța folosită pentru dezinfectare este aprobată de DSP și că firma contractată are toate autorizațiile necesare.

”Cât privește dezinfectarea scărilor de bloc, vă reamintesc că se folosește o soluție de 12,1% clor activ, agreată și verificată de DSP, instituție extrem de atentă la diluația corectă conform instrucțiunilor producătorului și normativelor în vigoare. Cât privește firma executantă, aceasta este una autorizată pe serviciul public, beneficiind si de acceptul special al instituțiilor de control abilitate. Sper ca până la finele acestei săptămâni să realizăm o trecere completă pe raza UAT Florești, iar apoi să putem stabili un program”, potrivit primarului Șulea.

Deputatul Ungureanu a menționat că va sesiza poliția să cerceteze acest nou abuz al primarului care a fost susținut de PNL la alegeri pentru funcția de primar.

Lucrarea este realizată de Lukacom Invest SRL, o firmă abonată la banii publici ai comunei Florești, numele acesteia se regăsește și în dosarul de corupție al primarului Șulea. Lukacom Invest SRL a primit de mai multe ori contracte de la Primăria Florești pentru servicii de deszăpezire și curățare stradală fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, potrivit procurorilor. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei. Recent, Lukacom a câștigat un contract în valoare de  1,1 milioane de lei pentru a realiza Parcul Poligonului. 

Pentru dezinfecția blocurilor din Florești Lukacom a primir prin încredințare directă un contract în valoare de 60.500 de lei. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *