Anchete

Ungureanu despre dezinfecția blocurilor din Florești: este făcută de o firmă fără autorizație și cu substanțe care lasă urme albe pe ușile oamenilor

Scris de 2,208

Mai mulți locuitori din Florești reclamă faptul că în unele blocuri substanța folosită pentru dezinfecția scării și a spațiilor comune le-a lăsat urme albe pe preți și pe uși, urme care nu pot fi șterse. 

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu dezvăluie faptul că firma care se ocupă de dezinfecție în Florești, Lukacom, nici nu are autorizație de la Direcția Sanitar Veterinară.

”Primarul grobian al comunei Florești de lângă Cluj-Napoca, penelistul Șulea, a angajat să se ocupe de dezinfecția anti-Covid o firmă pe nume Lukacom care nu avea autorizare din partea DSVSA să se ocupe de asemenea operațiuni. Acțiunea neautorizată efectuată cu surle și trâmbițe de această firmă care s-a ocupat de deszăpezire și-a făcut treaba indicată de primar în mare bătaie de joc. Priviți cum s-a aruncat pe clanțe soluții pe bază de clor despre a căror compoziție nu știe nimeni nimic”, potrivit deputatului Emanuel Ungureanu.

De cealaltă parte, primarul comunei Florești Horia Șulea dă asigurări că substanța folosită pentru dezinfectare este aprobată de DSP și că firma contractată are toate autorizațiile necesare.

”Cât privește dezinfectarea scărilor de bloc, vă reamintesc că se folosește o soluție de 12,1% clor activ, agreată și verificată de DSP, instituție extrem de atentă la diluația corectă conform instrucțiunilor producătorului și normativelor în vigoare. Cât privește firma executantă, aceasta este una autorizată pe serviciul public, beneficiind si de acceptul special al instituțiilor de control abilitate. Sper ca până la finele acestei săptămâni să realizăm o trecere completă pe raza UAT Florești, iar apoi să putem stabili un program”, potrivit primarului Șulea.

Deputatul Ungureanu a menționat că va sesiza poliția să cerceteze acest nou abuz al primarului care a fost susținut de PNL la alegeri pentru funcția de primar.

Lucrarea este realizată de Lukacom Invest SRL, o firmă abonată la banii publici ai comunei Florești, numele acesteia se regăsește și în dosarul de corupție al primarului Șulea. Lukacom Invest SRL a primit de mai multe ori contracte de la Primăria Florești pentru servicii de deszăpezire și curățare stradală fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, potrivit procurorilor. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei. Recent, Lukacom a câștigat un contract în valoare de  1,1 milioane de lei pentru a realiza Parcul Poligonului. 

Pentru dezinfecția blocurilor din Florești Lukacom a primir prin încredințare directă un contract în valoare de 60.500 de lei. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 9 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 21 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE