Editorial

UNDE-S BUCATARESELE DE PANDEMIE?

Of, cum mai arata facebookul in perioada de lockdown a Romaniei! Atunci, prin martie, aprilie, mai.

Ei bine, in lunile alea silentioase din renumitul an 2020, cea mai hard-erotica fantezie a bietilor barbati devenea realitate: femeia exclusiva a placerii carnale s-a metamorfozat in gospodina stomacului lui.

Dragostea trece prin stomac

Cum s-a petrecut totul? Simplu: pandemia a oprit libera circulatie umana. Draga de ea nu mai putea iesi din casa. Drept urmare, isi pierdea calitatea, unica de altfel, de a fi accesoriul marelui barbat de langa ea. Selfie-urile de pe facebook nu mai erau capodopere, atata timp cat erau create in aceleasi incaperi ale casei. Din cauza asta, like-urile erau tot mai putine. Mai mult, berbantul, inchis si el in casa, era si el cu mana pe facebook in cautarea noilor valori feminine aparute pe piata. Mai grav e ca animalul alfa indraznea, din cand in cand, sa saliveze cu voce tare la retetele postate de unii, altii saaaaau, si mai dureros, de unele, altele.

Panicata, draga de ea a invatat sa scrie pe facebook: „ce este tigaia si la ce foloseste„ si “cum se utilizeaza cutitul”. Rapid, a avut parte si de cateva epifanii: robotul de bucatarie, multicooker-ul, masina de facut paine. Pentru care s-a folosit, evident, cardul domnului.

Uite-asa, pentru prima data, scena din „Postasul suna intotdeauna de doua ori” si-a gasit sensul. Asadar, masa din bucatarie poate fi folosita si pentru amor, dar si pentru cozonaci. Focul pasiunii a devenit focul de la aragaz si femeia se simtea o Penelope Cruz in „Woman on top”. Batutul la cap s-a transformat in batutul snitelelor, desi ea visa la o scena ca in „Hot Shots”, dar abdomenul plat odinioara avea propria-i grasime, nu mai era nevoie de bacon.

Din cocos nu faci gaina, nici din curva gospodina

Ultima etapa a transcenderii ei (de la femeie de companie) la statutul de femeie de casa s-a consumat online. Acolo unde ea a postat fiecare painica, covrigel, sufleu. Gatitul si-a aratat roadele: in loc de like-uri, primea deja inimioare. In plus, i se cereau sfaturi despre gatit.

In lunile alea de prima etapa a pandemiei iti era mai mare dragul sa stai pe facebook si sa vezi cum se duce naibii una din regulile stramosesti, soptita la urechile feciorilor pusi pe insuratoare cu incercata satului. Care? Cum care regula? Asta: „Din cocos nu faci gaina, nici din curva gospodina”.

Asa o fi? Totusi, casa s-a umplut de mixere, blendere, feliatoare, storcatoare. Totul parea sa contrazica vorbele babelor de demult.

Tu mirosi a flori de mar/Eu miros a tocanita

In iunie insa, restaurantele si-au deschis terasele, manichiuristele asteptau sa repare unghiile tocate si pierdute printre bucati de ceapa, saloanele de bronzat primeau in razele lor piei de femei fripte neuniform de uleiurile incinse, sarite din tigai.

Intr-o lume libera, damele nu mai pot risca sa fie confundate cu niste gospodine. Ele sunt femei puternice si independente si locul lor sigur nu e la bucatarie. Nu mai e. Prin targ, aparusera noi exemplare care, odata cu pandemia, au avut timp sa invete de pe instagram cum se poarta o adevarata cucoana. Barbatii nu-si pierdusera vederea stand in casa. Din contra. Satui de aceleasi picioare, vanau altele, mai proaspete. Gandite si hotarate, bucataresele de pandemie s-au lepadat urgent de sort pentru ca, vorba aia, nu riscau ca intr-o zi sa devine niste Ane despre care canta Adda: „Tu mirosi a flori de mar/Eu miros a tocanita.”

Si-au incalecat pe-o sa, si si-au spus povestea-asa: au fost candva niste bucatarese de pandemie…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *