Justitie

Unde s-au mutat medicii Lucan după perchezițiile DIICOT?

La sfârșitul anului 2017, cei de la DIICOT București au efectuat mai multe percheziții la Lukmed, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, precum și la locuințele medicilor Mihai Lucan și Ciprian Lucan. Acțiunea a fost intens mediatizată în toată țara și imediat au început să apară dezvăluri despre alte infracțiuni comise de Mihai Lucan și băiatul său, împreună cu alți complici din domeniul transplantului. Niciunul dintre suspecții acestui dosar nu a fost reținut. Mai mult, Mihai Lucan fusese plasat sub control judiciar, măsură revocată la scurt timp. 

Totodată, deși au apărut informații cum că DIICOT București a coordonat audierea a sute de persoane, foști pacienți ai familiei Lucan sau a clinicii Lukmed, procurorul de caz nu a finalizat rechizitoriul pentru a-i trimite pe Ciprian și Mihai Lucan, împreună cu Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu (ex director la ICUTR Cluj). 

Întrebarea rămâne aceeași: Ce s-a mai auzit de familia Lucan după percheziții?

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost promotorul acestui dosar penal și a pus la dispoziția DIICOT București probe care să ateste practicile infracționale din ICUTR Cluj. Tot el a urmărit neputincios cum plângerile penale pe care le depunea la parchetele din Cluj-Napoca erau clasate, uneori fără audierea medicului Lucan. Întrebat ce se întâmplă cu dosarul penal de la DIICOT București, Emanuel Ungureanu nu își explică de ce Ciprian și Mihai Lucan nu au fost trimiși în judecată și arată că cei doi medici s-au mutat din spitalele clujene în alte două din țară. 

„Faptul că Mihai Lucan nu a fost trimis în judecată arată starea de degradare în care se află actul de justiție. Am depus sesizări, pe lângă acuzațiile de delapidare, pentru trafic de organe, pentru suspiciuni de luare de mită, pentru abuz în serviciu. Au trecut doi ani și dosarul nu este trimis în judecată, deci nu este gata rechizitoriul. Ce face DIICOT nu știu. Cred că urmează să mă înscriu în audiență la domnul Bănilă (Felix Bănilă, șeful DIICOT România) și să îl întreb în ce stadiu se află acest dosar(…).

Despre Lucan știu din surse publice că lucrează la un spital privat din București, e bine mersi. Băiatul său știu că lucra la spitalul din Bistrița și s-a înscris la un concurs la spitalul din Suceava. Oricum rețeaua de rude, afini, prieteni funcționează foarte bine. Mihai Lucan operează la București și a operat constant după ce a ieșit de sub măsurile controlului judiciar”, a declarat, pentru NCN și Ziar de Cluj, deputatul Emanuel Ungureanu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *